9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Oto şebekesine şok baskın

İzmir'in Menderes İlçesi'nde polis ekiplerinin bir depoya yaptıkları baskında, oto kiralama şirketlerinden çalınmış lüks araçlara ait çok sayıda sökülmüş parça, bu araçlara ait düzenlenmiş sahte belge ile oto kiralamakta kullanılmak üzere hazırlanmış değişik mesleklere ait sahte kimlik belgeleri ele geçirildi. 

Marmaris ve İzmir'in değişik semtlerinde oto kiralama şirketleri sahiplerinin çalınan araçlarıyla ilgili ihbarlarını değerlendiren ekipler, halen aynı suçtan cezaevinde bulunan Hakan Tezel (37)'e ait depoya baskın yaptılar. İzmir'in değişik semtlerinde oto kiralama işi ile uğraşan Murat Ergene (31), Mehmet Türker (31), Süleyman Özgün (41) ile Ramazan Ertuğ (32) kiralama için müşterilerine verdikleri araçların çalınması üzerine polise ihbarda bulundular. 

İhbar üzerene harekete geçen ekipler Menderes'te Barboros mahallesi numara 8'de bulunan bir depoda arama yaptı. Savcılık kararıyla yapılan aramada çok sayıda lüks araca ait sökülmüş araç parçaları, plakalar, değişik isimler adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleri ele geçirildi. 

Polis ekipleri, avukat, polis ve basın gibi meslek gruplarına ait olarak düzenlenen sahte kimlik ve belgelerin araç kiralamada kullanıldığını tespit etti. Geçtiğimiz aylarda Marmaris'teki oto kiralama şirketlerini dolandırarak kiraladıkları araçları parçalayarak satma suçundan yakayı ele veren Hakan T.'nin İzmir'deki oto şirketlerini de aynı yolla dolandırdığı ortaya çıktı. Ekipler yaptıkları incelemede bu işi meslek haline getiren Hakan T'nin dolandırıcılık, oto hırsızlığı ve resmi belgede sahtecilik suçlarından çok sayıda sabıkası olduğunu belirtiler. Ekipler, oto hırsızlığına karışan Hakan T.'nin adamları olduğu tahmin edilen diğer zanlıların yakalanması için çalışma başlattılar.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 05:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?