26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Oto tamircileri zor durumda

Türkiye'de son aylarda artan sıfır otomobil satışları, oto tamircilerini vurdu. İzmir'de birçok oto tamirci dükkanı kapanırken, ayakta kalan esnaf ise siftahsız günlerini ateş başında oturarak geçiriyor.


İzmir Çınarlı Sanayi Sitesi'nde oto tamiri yapan esnaflar, tüm günlerini ateş başında oturarak geçiriyor. Oto tamircisi Erdal Özbek ve Ergül Kırıl, "Devletin yeni araç kullanımını teşvik ederek, eski araç kullanımını azaltmak için uyguladığı Özel Tüketim Vergisi indirimi ve bankaların uyguladığı düşük faizle araç sahibi olma fırsatı, piyasadaki birçok eski aracı hurdaya çıkardı" dedi. Kırıl, "Bu durum eski araçları tamir ederek geçimini sağlayan esnafının işlerini durma noktasına getirdi. İşlerin azlığından dolayı çoğu arkadaşımız dükkan kapatırken, çalışmaya devam eden esnaf ise Bağ-Kur borcunu, dükkan kirasını ödemekte ve geçimini sağlamakta zorlanıyor. Buradaki esnafın büyük bölümü benim gibi tüm gün oturuyor.

Eski günlerimizi arar olduk. Eskiden ailemize zaman ayıramıyorduk. Şimdi ise işsizlik sayesinde hobilerimizi bile hayata geçirebiliyoruz. Tamir ettiğim arabayla yaklaşık 5 gündür uğraşıyorum. Bu araba da bitince kim bilir kaç gün boş otururum?" şeklinde konuştu. Bu arada durumun birkaç yıl daha bu şekilde sürmesi halinde "Maalesef 'sanayi' diye bir tabir kalmayacak" diyen Kırıl, işlerin açılmasını diledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 03:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?