19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Özal, İzmir'de

Anavatan Partisi Genel Başkan Adayı Ahmet Özal, 25 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilecek olan parti kongresi öncesinde Anavatan Partisi İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada İl Başkanı Süleyman Şamlı ve partililerle bir araya gelen Özal, partileri tabanlarının her zaman canlı tuttuğunu belirterek, "Anavatan öldü diyenlere inanmayın" dedi.


Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen askerlere saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmaya başlayan Ahmet Özal, 25 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilecek parti kongresinin Anavatan'ın geleceği için çok önemli olduğunu belirtti. Ahmet Özal, kongreyi kendisi kazandığı takdirde Türkiye'nin önüne başarılarını kanıtlamış, halkın inanacağı bir kadroyla çıkacaklarını söyledi. Partilerin hiç bir zaman ölmediklerini ve parti tabanlarının her zaman canlılığını koruduğunu ifade eden Özal, şöyle konuştu: "Anavatan öldü diyenlere inanmayın. Anavatan Partisi'nin yeni kanla halkın önüne çıkma vakti gelmiştir. Türkiye alternatifsiz kaldı. Milletin önüne ciddi bir alternatif koymak lazım."


Anavatan Genel Başkan adaylıklarını açıklayan Murat Akdeniz ve Salih Uzun'a da başarılar dileyen Özal, kendisinin siyasette daha tecrübeli olduğunu söyledi.
Aday adaylığının hür iradeye dayandığını ve herkesin kendi kararını kendisinin verdiğini ifade eden Özal, şöyle konuştu: "Ben diğer aday arkadaşlarımızın da partiye hizmet ettiklerini biliyorum. Ancak onlar çok genç, çok yeniler. Önlerinde uzun yılları var. Türk siyasetiyle ilgili öğrenecekleri daha pek çok şey var."


Konuşmasının sonunda babası Turgut Özal'ın mezarının ışıksız kalmasıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Ahmet Özal, sözlerini şöyle tamamladı: "Sorumlu kim diye konuyu araştırıyoruz. Kimse sorumluluk almıyor ancak elbette bu elektrik faturasından sorumlu olacak birileri çıkacak. Bu olay Türkiye'deki idarenin nerelere geldiğinin göstergesidir."

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 23:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?