4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Özürlüler kefen giydi

Mevlana Özürlüler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Türkiye’deki 10 milyon engellinin yaşadığı sıkıntıları kamuoyuna duyurmak için kefenli eylem yaptı.

Konak Meydanı Sümerbank önünde toplanan Mevlana Özürlüler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyesi 20 kişi, Türkiye’de yaşayan 10 milyon engellinin toplum tarafından unutulduğunu, kamu alanlarını ve araçlarını engellilerin fiziksel durumları itibariyle kullanamadıklarını belirterek, beyaz çarşaflardan oluşturdukları kefenleri üzerlerine giyerek basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Ayhan Tak, "Ülkemizde sayıları 10 milyonu bulan, kendi iradeleri dışında uzuvlarını ve akli melekelerini yitiren özürlülerin, insan oldukları ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldukları için anayasal ve tüm yasal kişilik haklarından mahrum tutulduklarını söyledi.

Tak, "Söz konusu durumu, topluma ve kamuoyuna göstermek için kefen giyerek, bizleri yaşayan bir ölü gibi gören topluma ve devlete tepkimizi göstererek sesimizi duyurmak istedik. 1999 yılından beri mecliste bekletilen, bin nebze olze olsun sorunlarımıza çözüm olacak özürlüler yasasının biran önce kabul edilerek meclisten geçmesini istiyoruz. Derneğimiz şov yapmıyor çözümden ve gerçekten yana insanlık onuru nezrinde tavır sergiliyor. Kimseden para pul ve şefaat dilenmiyor sadece insanca yaşamak istiyoruz" dedi.

Ayhan Tak, on kişiden oluşan özürlü grubun üç tekerli motorlu araçlarıyla seslerini duyurmak için Ankara’ya gideceklerini de belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 20:23:47
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 20:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?