9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Pahallı benzine at arabalı protesto

Anavatan Partisi(ANAP) Konak İlçe Başkanlığı, yüksek akaryakıt fiyatlarını protesto ederek, at arabalı eylem yaptı. 

Üçkuyular Fahrettinaltay Meydanı'nda toplanan bir grup partili, 112 Acil Servis, itfaiye, memur ve işçi servislerine döndürdükleri at arabalarıyla tur attı. Partililer, "Ağlanacak halinize gülmeyin", "Dünyanın en pahalı benzini, bizi bu hale getirdi, biz yolunacak kaz değiliz" yazılı dövizleriyle, hükümeti protesto etti. 

Çevredeki vatandaşların da destek verdiği at arabalı eyleme, ticari taksiler de korna çalarak katıldı. Eylemde en çok ilgiyi 112 Acil Servise dönüştürülen at arabası çekerken, at arabasına bindirilen temsili sağlık görevlisi, yaralı mankene ilk yardım müdahalesinde bulundu. 

Yüksek akaryakıt fiyatından dolayı vatandaşın aracına binemediğini belirten ANAP Konak İlçe Başkanı Hikmet Tekcan, "Dünyanın en pahalı akaryakıtını satan ülke haline geldik. İnsanların, 380 milyon asgari ücret aldığı bir ülkede, bu kadar yüksek vergiyle bu kadar pahalı benzin alarak araçlarına binmesi bekleniyor. 

İnsanlar, araçlarına binmez hale geldi. Toplu taşıma araçlarının yetersizliği de ortada. Buradan insanların sesimizi duyup, bize destek vermesini ve akaryakıt fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz" dedi. 

Partililer, çevredeki vatandaşların alkışları eşliğinde kısa bir tur attıktan sonra protestolarına son vererek dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2006 Cuma 16:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?