4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Pamuk'a bir tepki de İzmir'den

Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çetelerinin Katliamına Uğramış Mağdur Dernekler Birliği Federasyonu üyeleri, yazar Orhan Pamuk’un Kürt ve Ermeniler’e soykırım uygulandığı yönündeki iddialarının asılsız olduğunu söyleyerek, Orhan Pamuk’a protesto olarak kitaplarını almayacaklarını söyledi.

Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çetelerinin Katliamına Uğramış Mağdur Dernekler Birliği Federasyonu, 27 sivil toplum örgütünün katılımı ve imzasıyla, Orhan Pamuk’a tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.

Yazar Orhan Pamuk’un Türkiye düşmanlığı politikalarını sürdüren bazı insanlara destek verdiğini söyleyen Dernekler Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, "Yazar Orhan Pamuk’un Kürt ve Ermeniler’e soykırım uyguladığımız yönündeki iddialarını üzüntüyle karşılamaktayız. Türk milleti tarihin hiçbir döneminde masum insanları, çocukları, kadınları, yaşlıları ve silahsız insanları katletme ve asimile konularında hiçbir ırka zorbalık kullanılmamıştır.

Dünya tarihleri bunların kanıtıdır. Kendisine sağlanan medya desteğiyle kitapları çok satan, okunmayan yazar sıfatını kazanan Orhan Pamuk, haddini aşan açıklamalarda bulunmuştur. Bundan böyle hiçbir kitabını almayacağız. Dürüst bir insansa, kimliğini taşıdığı ülkesine ihanet etmesin. Vatan hainlerinin akıbetinin ne olduğu dünya kamuoyuna malumudur" dedi. Üyeler ayrıca Orhan Pamuk’un kitaplarını okumayacaklarını ve almayacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 21:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?