9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Papa: İzmir'de bulunmaktan mutluyum

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak dün Türkiye'ye gelen Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16'ncı Benedikt, İzmir'e gitti.

Papa ve beraberlerindekiler, THY'ye ait "Bodrum" adlı uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanına geldi. Papa'yı havalimanında İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Yalçın Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın karşıladı.

Papa uçaktan indikten sonra bir süre VIP salonunda dinlendi ve çay içti. Basın mensuplarını selamlayan Papa'ya Vali Köksal İzmir ile ilgili bilgi verdi.

İzmir'in EXPO 2015'e aday olduğunu ifade eden Vali Köksal, Milano'nun da bu organizasyona aday olduğunu, bu kentle yarıştıklarını belirterek, Papa'dan bu konuda yardım istedi.

Papa 16'ncı Benedikt, İzmir'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, kentin kültürler arası iletişim açısından büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

Papa, Vali Köksal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, hatıra fotoğrafı çektirdi. Beraberindeki kardinallerle VİP salonunda bir süre dinlenen Papa, daha sonra kendisine Cumhurbaşkanlığı tarafından tahsis edilen zırhlı araçla Selçuk'a hareket etti.

Papa'nın uçağının merdivenleriyle VIP girişine kadar olan bölüme kırmızı halı serildi. Basın mensuplarının rahat çalışabilmesi için apronda bariyer oluşturulduğu görüldü.

Havalimanında geniş güvenlik önlemleri alındı. Gazetecilerin isimleriyle akreditasyon kartları kontrol edilirken, fotoğraf makineleri ve kameraları x-ray cihazından geçirildi. Aprona giren gazetecilerin kameraları ve fotoğraf makineleri polis köpekleri tarafından da kontrol edildi.

Papa 16. Benediktus, Selçuk'taki Meryemana Kilisesi'nde ayin yönetecek.
a.a
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 11:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?