8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Papa ile görüşemeyince çatıya çıktı

Türk Hava Yolları (THY) uçağını İtalya'ya kaçıran hava korsanı Hakan Ekinci'nin İzmir'de yaşayan ablası Zeynep Ekinci Aykut, Papa 16. Benedict ile Selçuk ziyaretinde görüşemeyince çatıya çıkarak pankart açtı. 

Edinilen bilgiye göre, 3 Ekim'de Tiran-İstanbul seferini yapan THY uçağını kaçırıp İtalya'ya indiren ve bu ülkede tutuklu bulunan Hakan Ekinci'nin ablası 3 çocuk annesi Zeynep Ekinci Aykut (38), Meryemana Evi'ni ziyaret eden Papa 16. Benedict ile görüşmek istedi, ancak güvenlik güçleri tarafından engellendi. Papa'ya yazdığı mektubu veremeyen ve kardeşiyle görüşemeyen Aykut, bugün saat 14.30 sıralarında Bornova Kamil Tunca Bulvarı üzerindeki 5 katlı bir binanın çatısına çıktı. Elinde Türkçe ve İngilizce "Geldin gidiyorsun. Beni dinlemedin, İsa hatırına Papa" yazılı pankart açan Aykut, 1 saat boyunca burada bekledi. Bu arada olay yerinde bulunan Aykut'un kızı, çatıda bulunan annesine "Anne" diye seslenerek gözyaşı döktü. Polislerin tüm ikna çabalarına rağmen aşağı inmeyen Aykut sürekli telefonla konuşurken, itfaiye ekipleri hava yastığı açarak beklemeye başladı. Olay yerine gelen Bornova İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aydın, aşağıdan telefonla aradığı Aykut'u ikna etmeye çalıştı. Daha sonra çatıya çıkan Emniyet Müdürü Aydın, 10 dakika konuştuğu Aykut'u ikna ederek aşağı inmesini sağladı. 

1 saat boyunca ayakta kalan ve yorulduğu gözlenen Zeynep Ekinci Aykut, zaman zaman düşme tehlikesi geçirdi. İkna sonucu aşağı inen Aykut, "Kardeşimle görüşmek istiyorum. Ama bir türlü görüşemiyorum. Kardeşimle görüşmek için en üst makamlara çıkacağım" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 19:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?