2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Parasızlıktan yanına gidemediler

Akdeniz Üniversitesi'nde yüz nakli yapılan Turan Çolak'ın İzmir'de yaşayan ailesi, oğullarının bir an önce yeni yüzüne kavuşmasını istiyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'dan alınan yüzün nakledildiği 34 yaşındaki Turan Çolak'ın İzmir'in Kiraz ilçesinin Sırımlı köyünde yaşayan ailesi, oğullarının bir an önce yeni yüzüne kavuşmasını istiyor.

Anne Necibe Çolak (65), 8 çocuğundan Turan Çolak'ın henüz 3,5 yaşındayken ocağın üzerine düştüğünü ve yüzünün yandığını söyledi.

Çolak, şöyle konuştu:''Oğlum yüzü yandıktan sonra 9 ay İzmir'de tedavi gördü. Daha sonra köye döndük. Turan çok akıllı bir çocuktu, ilkokulda çok başarılıydı ama okutamadık. Kiraz Öğretmenevi'nde temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Dün bize telefon açtı, 'Anne, Antalya'ya yüz nakli olmaya gidiyorum. Benimle biriniz gelin' dedi. Para olmadığından gidemedik. Nasıl gidelim, 20 kilometre mesafedeki Kiraz'a gidemediğimiz için 1 aydır oğlumu görmüyorum. 3 lira gidiş, 3 lira geliş parası, onu veremiyoruz. İmkan sağlanırsa Antalya'ya oğlumun yanına gitmek isterim.''

Yüz naklinin başarıyla tamamlanmasını istediğini ifade eden Çolak, ''Bir an önce naklin yapılmasını ve oğlumu evlendirmeyi istiyorum. Evlendirmek için kız aramış ama bulamamıştık. Evlendiğini görmeyi çok istiyorum'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2012 Salı 15:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?