26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Partim nerede görev verirse yaparım'

CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş ile özel görüşen Aziz Kocaoğlu böyle dedi. Görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Karataş, Deniz Baykal’ın İzmir’e geleceğini açıkladı


İki saat görüştüler
İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İl Başkanı Kemal Karataş, baş başa iki saat görüştü. Örgütün durumunun ve yerel seçimlerin ele alındığı belirtildi. Kocaoğlu, toplantı çıkışında gazetecilerin, “Aday olacak mısınız” sorusuna şu yanıtı verdi:

İster kapıda, ister bacada
“BU, her partide olduğu gibi genel başkanın kararıyla gerçekleşecek bir olaydır. 3 kuşak partiliyim. Görevim süresince çok şükür ki büyük hata yapmadım. Ben partimin emrindeyim. İster kapıda, ister bacada, nerede derlerse
orada görev yaparım.”


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, il binasında iki saat süren özel bir görüşme yaptı.
Bir süre önce partisinin il başkanı ile arasında sert tartışmalar yaşayan Kocaoğlu’nun talebi üzerine önceki gün akşam saatlerinde Karataş, basına kapalı olarak görüştü.

Baykal, İzmir’e davet edildi
CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, Kocaoğlu ile İzmir’i ilgilendiren konuları enine boyuna konuştuklarını söyledi. Karataş, genel başkan Deniz Baykal’ı 22-23 Ağustos tarihlerinde İzmir’e davet ettiklerini ve iki günlük gezi için program yapacaklarını belirterek, “Ayrıca Sayın Genel Başkanımızı 9-10 Eylül tarihlerinde de İzmir’de ağırlayacağız. 9 Eylül, hem İzmir’in emperyalistlerden kurtuluş, hem de CHP’nin kuruluş yıldönümü. Her iki gezi için de çok muhteşem bir program hazırlayacağız” diye konuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu ise, siyasi partilerin il başkanlarının istemesi halinde helikoptere bindirerek çalışmaları yerinde gösterebileceklerini söyledi, şöyle konuştu:
“Aliağa - Menderes’te ne yapmışız, alt ve üst geçitlerde ne yapılmış onları bir görsün. Yollarda neler yapıyoruz onları göstereyim. Bir gün çizmeleri çekelim. Tünele girelim. Önemli olan kenti bu uzun dönemde uğraştıracak projelere cesaretle girip, projeleri yapıp, yola çıkmaktır. Biz bu yola çıktık. Biterse biter. Bitmezse bitmez. Bitenleri hizmete açarız. Bitmeyenler devam eder. ”

‘Büyük hata yapmadım’
Başkan Kocaoğlu, “Yerel seçimlerde aday olacak mısınız?” sorusuna şöyle cevap verdi:
“Her partide olduğu gibi genel başkanın kararı ile gerçekleşecek bir olaydır. Dedem Cumhuriyetin ilk yıllarında Tokat’da il genel meclisi üyeliği, babam 1972’de belediye başkanlığı yaptı. Ben de şimdi belediye başkanıyım. 3 kuşak partiliyim. Aday olsam da olmasam da koşullar ne olursa olsun partim ve İzmir halkı bana Bornova’da belediye başkanlığı verdi. En son su krizinde olduğu gibi İzmir halkı kentin meslek odaları, bilim adamları, üniversiteleri arkamızda durdu. Çok onurlu bir görev yaptım. Çok şükür ki büyük hata yapmadım. Ben partimin emrindeyim. İster kapıda ister bacada nerede derlerse görev yaparım”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 12:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?