4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Pastacı ve fırıncılara çağrı

İzmir Fırıncılar Odası ile Şekerciler ve Pastacılar Odası, ustalık belgesi sahibi esnafın, Tarım İl Müdürlüğü ve İESOB tarafından düzenlenen kurslara katılmaları halinde sorumlu yönetici olabileceklerini, böylelikle sorumlu yönetici çalıştırmak zorunda kalmayacaklarını açıkladı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Lokali’nde İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejat Durmuş ve İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Hamdi Yapıcı, konuyla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Durmuş yaptığı konuşmada, pastane, unlu mamul tesisleri ve ekmek fırınlarında ustalık belgesi sahibi çalışanların, sorumlu yöneticilik usta eğitim kurslarına katılıp başarılı olmaları halinde iş yerlerinde sorumlu yönetici olabileceklerini söyledi.

Durmuş, "Sorumlu yöneticilik usta eğitim kurslarına katılmaları için tüm üyelerimize çağrıda bulunuyoruz. Daha önce gıda ile iştigal eden esnafımız, dışarıdan istihdam etmek suretiyle sorumlu yönetici edinmekte, ağır bir ekonomik yükle karşı karşıya kalmaktaydı. Üretim izin belgesi olmayan meslektaşlarımız çok fazla, odaya üye arkadaşlarımız Tarım İl Müdürlüğü’nden bu belgelerini alsınlar yoksa kapatma kararı ile karşı karşıya kalacaklar. Fırıncı, pastacı ve unlu mamul iş yeri sahibi esnafa yönelik olarak 31 Mart tarihinde Urla İlçemiz’de, 8 Nisan’da Tire, 15 Nisan’da Ödemiş, 21 Nisan’da Bergama ilçelerinde aynı kurslar düzenlenecektir" diye konuştu.

İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Hamdi Yapıcı ise, şunları söyledi:

"Her köşe başında rahatça konuşlanan arabaların arkasında, camekanların içinde kayıt dışı ve sağlıksız koşullarda yapılan tatlı ve ekmek satışları, üyelerimizi isyan noktasına getirdiği gibi vatandaşı da sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Bu satışlara vatandaşlarımızın rağbet etmemesini istiyoruz. Hangi koşullarda üretildiği belli olmayan top toprak içinde, sağlıksız koşullarda satılan bu gıda maddelerini almamaları kendi menfaatleri açısından önemlidir. Oda olarak üyelerimizin denetimlerini ve eğitimlerini zaten bizzat bünyelerimizde kurduğumuz ekiplerle gerçekleştiriyoruz ancak seyyar satışlar konusunda elimiz kolumuz bağlı kalıyoruz. Yaz geldi önüne gelen hatta çiçekçiler bile dondurma satıyor."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 14:52:49
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 15:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET UZER IP: 85.100.81.xxx Tarih : 19.04.2005 03:02:54
Sayin Hamdi Yapici'yi tanirim.Titizliginin kaniti olarak,Izmirspor mekiindeki kendi pasta salonunu da en modern sekilde yeniden yapilandiriyor.Tesekkürler Hamdi bey...