4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Pembe kimlikli babaya dava

İzmir’de 1997 yılında eşinden ayrıldıktan 2 yıl sonra ameliyatla kadın olan ve Sibel Türker adını alan Levent Ramazan’ın oğlu M.T. (13), pembe kimlik alan babasıyla nüfus müdürlüğü hakkında dava açtı. Ailenin avukatı Mustafa Tekin, çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkilediğini belirterek, babanın kimliğine eski adının yazılmasını istedi.

Görücü usulüyle 1990 yılında evlenen Levent ve Enber Ramazan çiftinin 2 yıl sonra bir erkek çocukları oldu. Ancak çift, ruhen ve fikren anlaşamadıkları gerekçesiyle 1997’de boşandı. Çocukları M.T.’nin velayeti anneye verildi. Levent Ramazan, 1999 yılında ameliyatla kadın olarak, Sibel Türker adıyla pembe kimlik aldı. Saçını uzatıp sarıya boyatan babanın yeni adı, oğlunun kimliğine de yazıldı.

Anne, oğlunun kimliğine babasının eski adının yazılması için eski eşi ve nüfus müdürlüğü aleyhine dava açtı. Avukat Mustafa Tekin, ’Çocuğun kimliğindeki anne ve baba hanesinde kadın adı yazması, fizyolojik ve ruhsal yapısını olumsuz etkileyecektir. M.T.’nin kimliğine babasının eski adının yazılmasını istedik. Sonuç alamazsak olayı AİHM’ye taşıyacağız’ dedi.
Akşam
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 10:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?