19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Pes detirten hayat hikayesi

İzmir'de, Bulgar vatandaşı Nadka Ivanova Sımeonava, polise başvurarak kendisinin zorla dilendirildiğini ve parasının alındığını iddia etti. İhbarın ardından polis, yabancı uyruklu bayanı zorla direndiren N.Ö. ve S.Y.M. isimli şahısları gözaltına aldı.

Konak ilçesinde yarı baygın halde bulunan 58 yaşındaki Nadka Ivanova Sımeonava isimli bayanla ilgili araştırma başlatan polis, Bulgar uyruklu kadının iki kişi tarafından zorla dilendirilerek parasının alındığını tespit etti. Yüzünde ve vücudunda yanık olan bayan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi yapıldıktan sonra Kemeraltı Karakolu'na götürüldü. İfadesi alınan Sımeonava, kendisinin Türkiye'ye iki kişi tarafından getirildiğini ve tedavi ettirmek için dilendirdiğini söyledi. İfadelerden
yola çıkan polisler, ablasının üvey kızı S.Y.M. (31) ile Türk vatandaşı N.Ö.'yü (48) gözaltına aldı. Gözaltına alınan iki kişinin iki hafta önce Bulgaristan'dan tedavi ettirmek için kadını Türkiye'ye getirdiği daha sonra pasaportunu alarak tedavisi için dilenmeye zorladığı ortaya çıktı. Zanlıların otomobille bayanı Konak Meydanına sabah bırakarak akşam aldıkları, karnını doyurduktan sonra üzerindeki paraları toplayıp bir otelde yatırdıkları tespit edildi.


HAYATI DRAM
Polise sığınan Bulgar vatandaşı Nadka Ivanova Sımeonova, 14 yaşında evlendiğini belirterek hayat hikayesini şöyle anlattı: "Bu evlilikten bir erkek ve iki kız çocuğum oldu. İlk eşimle 25 yıl evli kaldıktan sonra 1992 yılında ikinci evliliğimi yaptım. İkinci eşimle 8 yıl beraber olduktan sonra ilk eşimden olan çocuklarımı istemediği için aramızda sorunlar oldu. Bu arada birinci eşim bizi kıskanarak beni zorla kaçırıp ıssız bir yere götürüp ellerimi ve ayaklarımı bağladı. Arabadan çıkardığı benzin dolu bir
şişeyi zorla içirdi. Sonra gözümü hastanede açtım, 5 ay hastanede tedavi altında tutuldum ve bu hale geldim. Şu an vücudumun büyük bir bölümü yanık ve yemek borusu olmadığından dolayı sonda yöntemi ile mideden beslenmektediyim."


TEDAVİ ETTİRECEĞİZ DİYE KANDIRMIŞLAR
Ablasının üvey kızı Silviya Yuliyanova M. ve babası Hüsne'in kendisine gelerek tedavi için Türkiye'ye götürme vaadinde bulunduğunu söyleyen Nadka Ivanova Sımeonova Türkiye'de nasıl acı çektiğini anlattı. 13 gün önce otobüsle İzmir'e geldiğini belirten Sımeonova, şöyle konuştu: "Garaj da beni Silviya'nın erkek arkadaşı karşıladı. Daha sonra dükkana götürerek, Seni tedavi ettireceğiz. Ancak burada bir müddet çalışman gerek. Tedavin için para kazanman gerek. Ameliyat parası çok tutacak, onun için beraber kazanmalıyız. Sen bizim bıraktığımız yerlerde dilencilik yapacaksın. Türk milleti yardımseverdir. Senin bu halini görünce sana para verirler. Sende topladığın paraları bana getirirsin, dedi."


Şahısların kendisini kullanarak para kazandığını söyleyen mağdur bayan şikayetçi olduğunu söyledi. Olayla ilgili gözaltına alınan iki kişi "İnsan ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 18:19:27
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 10:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?