26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Petkim'de üç ünitede üretim durdu

İzmir'in Aliağa ilçesinde kurulu bulunan ve geçen aylarda özelleştirilerek Azeri-Türk ortaklığı olan Socar&Turkuaz şirketine satılan Petkim Petrokimya A.Ş. çalışanları üç ünitenin üretimi durdurmasını protesto etmek için sabah saatlerinde işbaşı yerine eylem yaptı.


Azeri-Türk ortaklığı olan Socar&Turkuaz şirketine satılan Petkim Petrokimya A.Ş'de Aromatikler, PTA ve PA ünitelerinin üretiminin durdurulduğu öğrenildi. Petkim'de hayatını kaybeden çalışanların anısına saygı duruşu ile başlayan eylemde işçiler Petkim yönetimini istifaya çağırdı.


İşveren tarafından çeşitli baskılara maruz bırakıldıklarını belirten Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Salih Mehmet Aydın, Petkim giriş kapısı önünde toplanan işçilere bir konuşma yaptı. Krizin bahane edildiğini söyleyen Sendika Başkanı Salih Mehmet Aydın; "Kriz bahane edilerek bizi işimizden etmeye çalışıyorlar. Petkim kötü yönetiliyor. Eğer kötü yönetilmeseydi bu krizde Kobilerin kurtarıcısı olurdu. Biz Petkim çalışanları yıllardır bir destan yazıyoruz ve direniyoruz. Petkim işçisinin yazmış
olduğu bu destan genç arkadaşlarımıza da örnek olmalı" şeklinde konuştu.
Eylem boyunca attıkları sloganlar ile Petkim Yönetimini istifaya çağıran işçilere seslenen Sendika Başkanı Aydın; "Şimdi üç ünitenin üretimini durdurdular ve krizi bahane ettiler. Ama daha acı olan bir şey var vardiyalı arkadaşlarımıza gidin evinize oturun deniliyor. İzne ayrılın biz size paranızı ödeyelim deniyor. Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Bizler fabrikalarımıza sahip çıkacağız, hiçbir yere gitmeyeceğiz. Petkim kamuya devredilmelidir. Özel sektör mantığı ile rekabetçilik istemeyen bir mantık ile nasıl yeni fabrikalar kurulacak. Biz 400 çeşit gazın içinde üretim yapmaya çalışırken evinizde oturun maaşınızı ödeyelim diyen bir yönetim mantığının altında başka şeyler yatmaktadır. Eğer bu bir savaş ilanıysa biz bu savaşa varız" şeklinde konuştu.


Yapılacak her yatırımın Türk işçisi ve Türk mühendisleri ile yapılacağını söyleyen Mehmet Salih Aydın; "Dünyaya açılma politikası fabrika kapatarak gelişmez. Yeni rafineri kuracağız diyenler şunu bilmeliler ki her yeni kurulacak fabrika için Azerbaycan'dan işçi getiremezler, her fabrika Türk Mühendisleri ve Türk işçisinin omuzlarında yükselecektir. Biz çok yönetim gördük. Onlar yolcu biz hancıyız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?