5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Photoshop değil gerçek

PHOTOSHOP DEĞİL GERÇEK

Manisa'da bir evin bahçesinde bulunarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'na teslim edilen siyam ikizi kaplumbağalar, ilginç görüntüleriyle adeta photoshop uygulamalarını andırıyor.

Manisa Alaşehir'deki bir evin bahçesinde bulunmalarının ardından, İzmir ve Manisa Çevre İl Müdürlüğü'nün onayıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'na teslim edilen siyam ikizi kaplumbağalar, bir anda parkın maskotu haline geldi. İlginç görüntüleriyle adeta photoshop uygulamalarını andıran kaplumbağaların ortak kullandıkları tek kabuğu ile iki kafası, 4 ön ve iki arka ayağı bulunuyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın özel bir bölümünde özel bakımla korunan ve yaklaşık bir aylık olduğu tahmin edilen tek yumurta ikizi kaplumbağaların, genellikle Akdeniz'e kıyı olan ülkelerde ve Türkiye'de yaşayan Akdeniz Kaplumbağası (Testudo greaca) türünde olduğu bildirildi.

Akdeniz kaplumbağaları, Türkiye'de Doğu Karadeniz bölgesi dışında tüm Anadolu'ya yayılmış bir tür olarak biliniyor. Kabuk uzunluğu 25 santimetreye kadar büyüyebiliyor, ağırlıkları 7 kiloya kadar çıkabiliyor. Çeşitli otlar, yapraklar, sebzeler ve bazı çiçekler olmak üzere tamamen otçul besleniyorlar. Yumurtlayarak çoğalıyorlar. Dişiler toprakta açtıkları çukurlara 6-12 dolayında yumurta bırakabiliyor. Toplandıkları için doğada sayılarının hızla azaldığı biliniyor.

PHOTOSHOP DEĞİL GERÇEK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 17:29:05
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 17:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?