4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Piriştina kabri başında anıldı

İzmir’in merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, ölümünün 1. yıldönümünde Narlıdere Aşağı Mezarlık’taki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Tören nedeniyle binlerce İzmirli, mezarlığa akın etti.

Ahmet Piriştina’yı anma törenine oğlu Levent, kızı Zeynep, gelini Nevda ve eşi Mine Piriştina, ablası Mergim Gülman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Lütfü Sancar, DSP’li eski bakanlar Fikret Ünlü ve Zekeriya Temizel, İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, sanatçı Rutkay Aziz, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmail Sivri, İZFAŞ eski Genel Müdürü Dilara Sürgü Ersözlü, bazı eski ve yeni ilçe belediye başkanları, iş ve siyaset dünyasının tanınmış simaları, belediye bürokratları ve çalışanları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Piriştina’nın kabri başında saygı duruşuyla başlayan törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açılan anı defterini imzaladı. Başkan Kocaoğlu anı defterine duygularını, "İnanıyorum ki bütün İzmirliler sizi bu kent ve kendileri için yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı her zaman anacak ve hiç unutmayacaktır. Çünkü, siz İzmir’e hak ettiği özen ve dikkatle bakabilen; çok sevdiğiniz bu kentin geçmişini geleceğiyle, insanların şehrin kendisiyle birlikte düşünebilen bir başkandınız. Benim için Başkan Ahmet Piriştina tek kelimeyle iyi bir insan, dost canlısı bir kardeş, vefalı bir dost ve bu kent için çok çalışmış unutulmaz bir arkadaştır. Sizin tasarladığınız veya yarım kalmış projelerinizi, bu kente ve en başta bana vasiyetiniz olarak kabul ediyorum. Bunlar tamamlanacak ve yaptıklarınız yaşatılacaktır" şeklinde ifade etti.

"ÇOK SEVDİ İZMİR, ÇOK SEVDİ İZMİRLİLER"

Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina ise ailesi adına yaptığı konuşmada, "Aramızdan ayrıldığı ilk günden bugüne kadar bir sene geçti. Onu çok sevdi İzmirliler. Biz ailesinin hüznünü, acısını, özlemini tarifi mümkün olmayan bir gurura çevirdi. Ben öncelikle İzmirliler’e bu anlamda şükranlarımı sunuyorum. Rahat uyusun. Bugünü gördüğüne inanıyorum. Çok sevdi İzmir, çok sevdi İzmirliler. Onu her zaman sevdiğini, saydığını, her zaman onun gibi düşünmeye devam ettiğini bir sene sonra da gösterdi. Ruhu şad olsun" dedi.

Levent Piriştina, babasından kalan en büyük mirasın ise İzmirliler’in ona olan sevgisi ve onu sahiplenmesi olduğunu belirtti. Merhum Piriştina’nın kabri ziyaretçi akınına uğrarken, adeta bir çiçek bahçesine dönüştü. Törene katılan kimi vatandaşlar kabrine çiçek, kimileri yazdığı şiirleri, kimileri de fotoğraflarını bırakarak şükranlarını sundular ve dualar okudular.

Piriştina için mezarlık önünde lokma da döktürülürken, Mine Piriştina, oğlu Levent, kızı Zeynep, gelini Nevda Piriştina, merhum başkanın ablası Mergim Gülman, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törene katılanların taziyelerini kabul etti. Taziyelerin kabulü sırasında Mine Piriştina’nın boynuna sarılan bazı İzmirliler ise gözyaşı döktü.

Tören sonunda mezarlıktan ayrılırken gazetecilere duygularını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Rahmetli Ahmet başkanımızı yaşatmak için projelerinden, ilkelerinden yararlanmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Onun projelerine, onun ideallerine sahip çıkarak onu yaşatmaya çalışıyoruz. Ben bunu kendime bir görev addediyorum ve bu istikamette, bu doğrultuda çalışmalarıma devam ediyorum" diye konuştu.

Konak Belediyesi de hizmet binası girişine, Piriştina için anı masası kurdu. Merhum başkanın sevenleri, buradaki deftere duygu ve düşüncelerini yazarak imzalıyor. Ahmet Piriştina, gün boyunca düzenlenen etkinliklerle anılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 14:24:52
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 17:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?