4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Piriştina ölümünün 1. yılında anılıyor

Geçirdiği ani kalp krizi ile 15 Haziran 2004 tarihinde hayata veda eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Piriştina, vefatının 1. yıldönümünde, çeşitli etkinliklerle anılacak.
Yarın saat 09.30’da, merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın Aşağı Narlıdere Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlenecek. Törene, Piriştina’nın ailesi, yakınları, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bürokratlar, belediye çalışanları ve vatandaşlar katılacak. Saat 19.00’da ise Piriştina’nın çok sevdiği 1. Kordon’da, merhum Başkan’ın çocukluğunu, iş yaşamını, siyasi yaşamını ve İzmir sevgisini anlatan ’Ahmet Piriştina’ konulu fotoğraf sergisi açılacak. Sergi, Vasıf Çınar Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasında 8 ana başlık altında, İzmirliler’in ziyaretine sunulacak. Serginin açılışında ise Piriştina’nın sanatçı dostu Rutkay Aziz şiir okuyacak. Piriştina’nın, sergilenecek yaşam hikayesi, daha sonra kitaplaştırılarak dağıtılacak.

Merhum Piriştina’nın ölüm yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çok sevdiği bir arkadaşını kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu belirtirken, "Kaybedilen birisini hatırlamanın en geçerli yolu, yaptığı hizmetleri sürdürmek ve geliştirmektir. Bu anlamdaki çalışmalarımız süreklidir" dedi. Piriştina’nın, İzmir’in görevdeyken vefat eden ilk belediye başkanı olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, "İzmir’i ve İzmirliler’i düşünen, onlar için çalışan ve emek harcayan sevgili başkanın bu kente yaptığı hizmetlerden dolayı her zaman hatırlanacağına olan inancım tamdır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Konak Belediyesi Kültür Sanat Müdürlüğü, ölümünün birinci yılında Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde Ahmet Piriştina’yı anma gecesi düzenledi. Program, saat 21.00’da Piriştina’yı anlatan slayt gösterimiyle başlayacak. Slayt gösteriminin ardından, Ahmet Piriştina’nın fotoğraflarından oluşan, ’Piriştina Köşesi’nin açılışı yapılacak. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Piriştina ile ilgili bir konuşma yapacak. Anma gecesi, Konak Belediyesi Tiyatrosu’nun ’Milyonerler Şehri Napoli’ adlı oyunu ile devam edecek.
Bu arada, Piriştina’nın kabri başındaki anma törenine katılmak isteyen İzmirliler için Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri önünden saat 08.30’da ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Ayrıca gün boyunca, Piriştina’nın kabrini ziyaret etmek isteyen İzmirliler için, Aşağı Narlıdere Mezarlığı’na, Montrö Meydanı ve Bahri Baba Parkı’ndan ücretsiz otobüs seferleri yapılacak. Mezarlıktan son sefer ise saat 18.00’da yapılacak.
Merhum Başkan Ahmet Piriştina’nın ölüm yıldönümünde İzmirliler’in duygularını aktarabilmeleri için bir de internet sitesi oluşturuldu. İzmirliler, www.ahmetpiristina.com adresindeki siteye girerek, duygu ve düşüncelerini ifade edebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 06:08:52
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 17:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?