9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Piriştina'nın hayatı belgesel oldu

İzmir'de 2 üniversite öğrencisi, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina'nın hayatını anlatan bir belgesel hazırladı. 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Özgür Oruç ve Osman Sömür, Ahmet Piriştina'nın belgeselini çekti. 

Okulda ödev olarak başlayan çalışmanın belgesele dönüştüğünü belirten Özgür Oruç, "Okulda insan veya hayvan belgeseli yapmamızı istediler. 

Biz de kuş, böcek değil de tanıdığımız bir insanın belgeselini yapmaya karar verdik. İzmir'de yaşadığımız için ve halkın en çok sevdiği başkan olduğu için 'Ahmet Piriştina'nın belgeselini yapalım' dedik. 

1 yıl süren çalışmada çocukluğu, gençliği, siyaset dönemi, başkanlığı ve ölümünü konu olan araştırmalar yaptık. Bazen kameramız bozuldu, başkasının kamerasını aldık.

Bazen ışık yeterli olmadı, sabah kalktık röportaj yaptık. Yani imkansızlıklar arasında ödev olarak verilen görevi belgesele dönüştürerek, İzmir'e hizmet veren bir kişiye vefa borcunu ödedik" dedi. 

Üniversite öğrencilerinin hazırladığı belgeselde Piriştina'nın çalışma arkadaşları Konak eski Belediye Başkanı Erdal İzgi, sınıf arkadaşı Ümit Kayıhan, oğlu Ahmet Piriştina, sanatçı Haluk Levent, vatandaşlarla yapılan röportajların yanında yazılan şiirler yer alıyor. 

Belgeselde ayrıca Ahmet Piriştina'nın başkanlık döneminde İzmir'e yaptığı hizmetler de anlatılıyor.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 12:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?