4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Piriştina'nın mezarına ziyaretçi akını

Kalp krizi sonucu 4 gün önce Karşıyaka’daki lojmanında yaşamını yitiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın mezarı, dua için gelen vatandaşların akınına uğradı. Başkan Piriştina’nın gömü törenine katılmayan eşi Mine Piriştina’nın, dün gece eşinin mezarının başına gelerek uzun süre yas tuttuğu bildirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen devlet töreninin ardından dün akşam saatlerinde Narlıdere Yeni Mezarlık’ta toprağa verilen Ahmet Piriştina’nın mezarı, dua etmek için gelen sevenlerinin ve İzmirli vatandaşların akınına uğradı. Bugün sabah saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaş gruplar halinde mezarlığa gelerek, Piriştina için dua etti ve Kur’an-ı Kerim okudu. Kaybettikleri belediye başkanlarının ardından yaşlı genç pek çok kişi gözyaşı dökerken, Piriştina’nın kabrini ise adeta çiçek bahçesine çevirdiler.
Altay Spor Kulübü Başkanı Ahmet Taşpınar da yakın dostu Piriştina’nın mezarı başından ayrılmadı. Kimi vatandaşlar kabir taşının yanına duygularını dile getiren yazılar bıraktı. Geçtiğimiz dönem belediye meclisi olarak görev yapan Dr. İhsan Kazandı’nın bıraktığı duygu yüklü yazıda, "Güzel İzmirimizi gülümseyen ve gülümseten bir hale getirdiniz. Sizleri daha çok üstün vazifelerde göreceğimden emindim. Sizsiz bir İzmir’de yaşamak çok güç olacak. Başta aileniz olmak üzere hepimize sabırlar diliyorum. Nur içinde yat canım benim. Saygılarımla. Dr. İhsan Kazandı. 1999-2004 meclis üyesi" ifadelerine yer verilmesi dikkati çekti. Piriştina için Kur’an-ı Kerim okuyan Sevim Kırkık (67) isimli kadın, sağlığında kendisini hiç görmediğini, yaptığı çalışmalarla tanıdığını, ölümünden beri kendisi için yas tuttuğunu söyledi.
Bu arada Ahmet Piriştina’nın mezarının bulunduğu yerde çevre düzenlemesi yapılması için de çalışma başlatıldı. Belediye görevlileri, bir taraftan mezar çevresini çiçekler ve bitkiler dikerek yeşillendirirken, diğer yandan mezarı belirginleştirecek çalışmalar için ölçümler yapıyor. Bir belediye görevlisi, mezarın çevre düzenlemesinin yapılacağını; ancak Piriştina’nın kişiliğine uygun olarak sade bir çalışma olacağını kaydetti.
Öte yandan Ahmet Piriştina’nın dün defin törenine katılamayan eşi Mine Piriştina’nın, dün gece saat 00.00 sıralarında bazı yakınları ile birlikte Narlıdere Yeni Mezarlığı’na geldiği ve eşinin kabri başında yas tuttuğu öğrenildi. Mezarlığın kapı girişinde evi bulunan Fikriye Çakar (73) isimli bayan, Mine Piriştina’nın uzun süre mezarlıkta kaldığını belirterek, "Gece saat 12’de gelmiş, 3-3.5 saat burada kalmış. Mezarın başında yas tutmuş. Yanında akrabaları da varmış. Ben, evime daha önce hırsız girdiği için burada değildim. Sabah geldiğimde komşularımdan ve görevlilerden duydum. Geleceğini bilseydim gitmezdim" dedi.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2004 Cumartesi 00:56:59
Güncelleme :2 Temmuz 2004 Cuma 11:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?