2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Polis mi bu hale getirdi?

TRANSEKSÜELDEN POLİSİN DAYAK ATTIĞI İDDİASI

İzmir'de, transeksüel Begüm Özgör, polisin coplu saldırısına uğradığını ileri sürdü, hukuki mücadelesini bırakmayacağını dile getirdi.

Transeksüel Begüm Özgör, sığındığı İzmir İnsan Hakları Derneği'nde açıklama düzenledi. Uğradığı saldırı sonrası sağ gözü moraran, kaşına dikiş atılan Begüm Özgör, "Dört gün önce, Alsancak'ta bir arkadaşımın arabasından inip kaldığım pansiyona gidiyordum. Arkadaşımla tartıştığım için çok sinirliydim. Bu sırada nasıl olduğunu anlamadan yakındaki Romanya Büyükelçiliği'nin önünde nöbet tutan polislerden biri önüme geçti. Aramızda sözlü tartışma çıktı. Bu sırada kulübeden aldığı copla gözüme vurdu. Hem o hem de ben olayın ardından polisi aradık. Daha sonra ikimizde karakola götürüldük. Birbirimizden şikayetçi olduk, ifade verip serbest bırakıldık" dedi. Hastaneden iş göremez raporu aldığını dile getiren Özgör, şöyle konuştu: "Saldırmadan önce, cinsel kimliğimi yargılayıp küfretti. Yaşam şeklimizin yargılanmasından kaynaklanan bir tavır, polisin buna hakkı yok."

İHD İzmir Şube Yetkilisi Necla Şengör de, hukuki işlemleri takip edeceğini belirterek, alternatif sağlık raporu alıp polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 15:42:01
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 18:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?