26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Polis zoruyla yuvaya yerleştirildi

İzmir’de kemik iliği nakli yapılan ve doktorların "Hijyen koşulları bulunmayan gecekonduya dönerse ölür" diyerek günlerce hastanede baktıktan sonra taburcu ettiği yedi aylık Cansever Ergön, polis zoruyla evinden alınarak yuvaya yerleştirildi.

Hurdacılık yapan Mesut Ergön ve Cevriye Ergön’ün dördüncü çocukları olan Cansever Ergön, "doğumdan kaynaklanan bağışıklık bozukluğu-SCID" hastalığıyla dünyaya geldi.

Bebeğe Ege Üniversitesi’nde ablası Sümbül’den alınan kemik iliği nakledildi. Ancak doktorlar, Ergön ailesinin elektriği, suyu, tuvaleti, mutfağı olmayan; kapısı, penceresi kırık bir gecekonduda oturduğunu öğrendi. Ayrı, temiz bir odada, çok iyi bakılıp beslenmesi gereken Cansever’in bu koşullarda hayatının tehlike altında olacağını belirten doktorlar, Cansever’i ellerinden geldiği kadar hastanede tuttu. Ancak sonunda yer sıkıntısı ağır bastı ve bebek gecekonduya döndü. Bunun üzerine Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü harekete geçti. Uzmanlar, aileyle görüşüp bağışıklık sistemi normale dönene kadar bebeğe yuvada bakılmasını önerdi. Ancak aile, "Evimizin koşullarını düzeltin ben bebeğimden ayrılmam" diyerek teklifi reddetti. Yetkililer ise bebeğin hayatının tehlikede olduğunu belirterek bu durumu "ihmal ve istismar" olarak değerlendirdi. Minik kız, polis aracılığıyla ailesinden alınıp yuvaya verildi.

Bebeğinin, "Hastaneye kontrole götürüyoruz" denilerek elinden alındığını söyleyen Cevriye Ergön, "Evden kızımla çıktık. Bizi bir yere götürdüler ve sonrasında bana, "Sen artık gidebilirsin" dediler. Bir şey de söylemediler, çok üzülüyorum, kahroluyorum. Ben de çocuğumun iyi olmasını istiyorum ama onu bizden alacaklarına yardım etsinler" dedi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ise bebeğin geçici bir süre yuvada bakılacağını belirterek, "Cansever’i anne-babanın görmemesi için bir neden yok. Ailenin yaşadığı koşullar iyi olursa bebeği tekrar kendilerine teslim ederiz. Aile o evi terk etmek istemiyor. Kurum, altı ay süreyle çocuk başına aileye 188 YTL para yardımı yapacak" diye konuştu

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 11:09:47
Güncelleme :9 Nisan 2008 Çarşamba 11:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?