5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Polise savunma dersleri

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler, savunma teknikleri ve gözaltına alma konularında Belçika’dan gelen Ninjitsu ustası bir polisten uygulamalı eğitim aldı.

Ninjitsu ustası polis, 4 kişilik bir grubu 10 saniye içerisinde etkisiz hale getirmek istedi. Ancak Uzakdoğu sporları ustası polis memuruna, sözde gösterici grubu rolü oynayan polisler beklenmeyen bir direnç gösterdi. Uyguladığı tekniklerle grubu dağıtamayan Ninjitsu ustası Belçikalı eğitimci, pes etmek zorunda kaldı. Diğer teknikleri polislere gösteren Ninjitsu ustası, 1 hafta boyunca seminer verecek.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Spor Salonu’nda Ninjitsu Avrupa Federasyon Başkanı ve Belçika’da polis memuru Ouy Art, Uzakdoğu sporlarını polislere göstermek için İzmir’de bir seminer verdi. Belçikalı polis Ouy Art, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polislere gözaltı, güç kullanma, taşıma, yakın koruma, kelepçe, yakın savunma teknikleri ve yakalama konusunda tatbiki eğitim verdi.

4 kişilik bir grubu dağıtma tekniğini gösteren Ouy Art, Türk polislerine yaptığı tekniklerde başarılı olamadı. İlk olarak iki kişiyi yere yıkmak isteyen Art, polislerden biri, direnmesi sonucu yere yıkamadı. Dakikalarca polisi etkisiz hale getirmek isteyen Belçikalı polis, başarılı olamayınca pes etti. Belçikalı polis Ouy Art, polislere 1 hafta boyunca suçluyu en kısa sürede etkisiz hale getirme konusunda seminer verecek.

izmir
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 14:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
göksel ayhan IP: 81.214.109.xxx Tarih : 2.01.2009 17:26:07

bu tür seminerlere çağrılan usta olduğu iddaa edilensözde ninjutsu ustası olan bu tür hocalarınerden bulurlar anlam veremiyorum. uzak doğu savunma sanatı hocası olarak ben 28 yıllık sporculuk hayatımda her türlü savunma sanatını hocalık derecesin de yapmış biri olarak kendimme usta ünvanını yakıştıramam çünkü bu spor aynı zamanda bir sanattır ve gelişmeye açıktır. güç teknik ve aklın birleşimi olarak da düşünebiliriz. saygılarımla.