8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Polise uyuşturucu satmaya çalıştı

İzmir'in Bornova İlçesi'nde müşteri kılığındaki polis ekiplerine esrar ve extacy satmaya kalkışan Y.Ç.(29), suçüstü yakalandı. 

Buluşma noktasına motosikletinin arkasındaki eşi ve 5 yaşında kızıyla birlikte gelen Y.Ç., 29 adet extacy ve 75 gram esrar maddesi ile birlikte yakalandı. Y.Ç.'nin uyuşturucu maddelerini aldığı adresi söylemesi üzerine bir eve düzenlenen baskında ise 175 gram esrarla birlikte 5 kişi yakalandı. Yakalanan zanlılardan A.U.'nun (39) uyuşturucu satmak suçundan polis tarafından arandığı ortaya çıktı. 

Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu sattığı belirlenen Y.Ç.'yi müşteri gibi telefon ile arayarak extacy ve esrar alacaklarını söyledi. Bunun üzerine, Kızılay Mahallesi'nde bir buluşma noktası belirlendi. Akşam saatlerinde Y.Ç. müşteri gibi kendisiyle irtibat kuran polislerle buluşacağı yere, 35 H 2038 plakalı motosikletinin arkasına eşi F.Ç.(26) ve 5 yaşındaki kızı İ.Ç.'yi de alarak geldi. Eşi ve kızıyla birlikte geldiği buluşma yerinde motosikletten inerek polislerin sivil otomobiline binen Y.Ç., hap ve esrarları gösterdi. Bu sırada gerçek kimliklerini açıklayan Bornova Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından suçüstü yakalanan Y.Ç., eşi ve kızı ile birlikte Bornova Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Üzerinden 75 gram esrar ve 29 adet extacy çıkan Y.Ç. yapılan sorgulamada, uyuşturucu maddeleri Bornova 38 sokak 15 numaradaki evden aldığını söyledi.Bunun üzerine polis ekipleri savcılığın talimatıyla bu eve baskın düzenledi. Yapılan baskınlarda evin çeşitli yerlerinde yapılan aramalarda, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 175 gram ağırlığındaki toplam 94 adet meşe tabir edilen esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonda evin içinde yakalanan H.B.(32), S.E.(33), H.E.(19),A.U.(39) ve kardeşi S.U.(28) yakalandı. Ele geçirilen malzemelerle birlikte gözaltına alınan zanlılardan A.U.'nun uyuşturucu satmak suçundan arandığı ortaya çıktı. 

Zanlılar, Narkotik Bürosu ekiplerine teslim edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 14:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?