9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Polisi kör eden sanığa 16 yıl hapis

İzmir'de bir suçtan aranan zanlı, elindeki silahı almaya çalışan polis memurunu, boğuşma esnasında gözünden yaralayarak kör olmasına neden olduğu iddiasıyla 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Z.A. katıldı. Z.A. son savunmasında kendisinin polis muhbiri olduğunu ve polis memuru Hikmet Kubilay'ı boğuşma esnasında kaza sonucu vurduğunu belirterek, “Böyle olmasını istemezdim” dedi.

Polis memuru Kubilay'ın ise, bir önceki duruşmada verdiği ifadede, haber merkezinin anonsu üzerine olay yerine gittiğini, elinde silah olan kişiyi ikna etmeye çalıştığını ve silahı almak için hamle yaptığını ifade ederek, “Ancak birden ateş etti. Kurşun boynuma isabet etti. Bu olaydan dolayı bir gözümü kaybettim. Şikayetçiyim” dediği öğrenildi.

Mahkeme heyeti, hakkında “uzuv kaybına neden olmak” suçun hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın, polis memurunun gözünün kör olması nedeniyle “Adam öldürmeye teşebbüs” suçundan cezalandırılması gerektiği kanaatine vardıklarını belirterek 15 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 1 yıl olmak üzere toplam 16 yıl hapis cezası verdi.

OLAY

Konak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliğine bağlı ekip, geçen yıl Basmane Dönertaş Kuşçu Camisi önünde elinde silah bulunan bir kişiye müdahale etmek istemiş, zanlının açtığı ateşle polis memuru Hikmet Kubilay sol kaşından yaralanmıştı.

Olay yerinden kaçan zanlı daha sonra takip sonucu yakalanmıştı.

a.a
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 15:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?