3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Postacıları terleten yürüyüş

POSTACILARI TERLETEN YÜRÜYÜŞ

40. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın Türkiye finali İzmir'de gerçekleşti. Yarışmada, 10 kilometrede erkekler kategorisinde birinci Sebahattin Tartar, 5 kilometrede bayanlar kategorisinde birinci Yeliz Ay Yıldız oldu.

Posta dağıtıcıları arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, iş gücünü artırmak, sportmenlik ruhunu ve davranışını kazandırmak amacıyla her yıl düzenlenen Balkan Ülkeleri 40. Posta Yürüyüşü Yarışması'nın Türkiye finali İzmir'de yapıldı.

Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtinde Hasan Ali Yücel Bulvarı'nda yapılan törene İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Kurt, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, PTT Genel Müdürü Osman Tural katıldı. PTT olarak hizmet kalitesini artırdıklarını ifade eden Osman Tural, PTT denildiği vakit akla ilk gelen posta dağıtıcısı olduğunu belirterek "Balkan ülkelerinde gerçekleştirilen yarışmada tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Türkiye'nin 81 vilayetinden yarışmaya katılan 75 erkek 10 km'de, 15 bayan PTT çalışanı 5 km'de yürüyüş gerçekleştirdi. Personelin yürüyüş sırasında sıkıntı yaşamaması için yol güzergahında su ve ıslak süngerler bulunduruldu, yarış esnasında yaşanabilecek herhangi bir sağlık sorununa karşı 112 ekipleri hazır bulundu. Hakemlerin komutları doğrultusunda gerçekleşen yarışmada, haksızlık yaşanmaması için ayrıca motorlu PTT personelleri de yarışmacılara güzergahta eşlik etti. Sıcak havadan etkilenen bazı

sporcuların burnu kanadı, ayakta durmakta güçlük çekti.

Yarışmada bayanlar kategorisinde birinciliği Ankara'dan katılan Yeliz Ay Yıldız, ikinciliği Trabzon'dan katılan Nebahat Atasoy, üçüncülüğü İstanbul'dan Nergis Vural elde etti.

Erkekler kategorisinde yarışmada birinciliği Balıkesir'den Sebahattin Tartar, ikinciliği Bingöl'den İdris Kılıç ve üçüncülüğü ise Diyarbakır'dan Ekseri Aktan elde etti.

Yarışmanın bayanlar kategorisinde birinciliği elde eden Yeliz Ay Yıldız yürümenin koşmaya oranla daha zor olduğunu ve hava koşullarından dolayı hedeflediği en iyi dereceyi elde edemediğini söyledi. Yarışmanın 2003 yılından beri Türkiye birincisi olduğunu anlatan Yeliz Ay Yıldız, "2005'ten 2007 yılına kadar da yurt dışı birinciliğim var. Bu yıl da yine şampiyonluğu kazanmak için sıkı bir çalışma içinde olacağız. Makedonya'da Romen asıllı bir rakibim var umarım kendisine sürpriz yaşatırız" dedi. Yeliz Ay

Yıldız, 2004 yılında Atina Olimpiyatlarında da Türkiye'yi temsil ettiğini sözlerine ekledi.

14 kez birincilik, 10 kez ikincilik ve 9 kez üçüncülük elde eden Türkiye'yi bu yıl Makedonya'da yapılacak yarışmada 5 erkek ve 3 bayanın temsil edeceği belirtildi.

POSTACILARI TERLETEN YÜRÜYÜŞ
POSTACILARI TERLETEN YÜRÜYÜŞ
POSTACILARI TERLETEN YÜRÜYÜŞ
POSTACILARI TERLETEN YÜRÜYÜŞ
POSTACILARI TERLETEN YÜRÜYÜŞ
POSTACILARI TERLETEN YÜRÜYÜŞ
POSTACILARI TERLETEN YÜRÜYÜŞ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 14:37:05
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 15:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?