5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Priştina: İzmirliler'i mahçup etmeyeceğiz

İzmir'de  Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan CHP adayı Ahmet Priştina, İzmirliler'i mahçup etmeyeceğini söyledi.
Geçtiğimiz dönemde de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Priştina, bu sonuçla güven tazelemiş oldu. Priştina, "İzmirliler'i mahcup etmeyeceğim. Ortak akılla İzmir'i yönetmeye devam edeceğiz. Devam eden birçok projemiz var, onları bitireceğiz" dedi.
Priştina, seçim sonuçlarının alınmaya başlamasından sonra Çeşme'den İzmir'e gelerek Fuar Kültürpark'taki belediye binasına geçti. Burada taraftarları ve CHP'liler tarafından karşılanan Priştina için, "İzmir bizimdir, şeriata vermeyiz", "En büyük başkan, bizim başkan", "İzmir laiktir, laik kalacak" şeklinde sloganlar atıldı.
Taraftarlarını selamlayan Priştina, seçim sonuçlarının kendileri lehine geliştiğinin altını çizdi ve belediye olarak çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. İzmir Sanat Merkezi'nde televizyonların canlı yayınlarına katılan Priştina, burada yaptığı konuşmada, "CHP beni belediye başkan adayı gösterdi. Bu gelişmeler böyle giderse en büyük onuru yaşayacağım. İzmirlileri mahçup etmeyeceğim" dedi. AKP'nin İzmir'de aldığı sonucu küçümsemediğini kaydeden Piriştina, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP'nin kazanmadığı yerlerdeki belediyelerde ayrım yapmayacakları yönündeki açıklamalarının kendisini sevindirdiğini belirterek, "Bizim hizmetlerimizde bir ayrımcılık olmadı. Ama seçim atmosferinde bu izlenimi verdiler. İdarenin bütünlüğü açısında merkezi hükümetle sorun yaşanmayacağını düşünüyorum. Seçim sürecinde doğru olmayan şeyler söylemişlerdi. Ama yarın sabahtan itibaren hemen devam edecek işlerimiz var. Bütün hemşehrilerimle, gönüllü kuruluşlarla ve meslek örgütleriyle, ortak bir akıl çerçevesinde İzmir'i yönetim anlayışımız olacak" diye konuştu.
Priştina daha sonra burada bir canlı yayına daha katıldı. Bu sırada partililer de içeri girmek isteyince kargaşa yaşandı. Başkan Ahmet Priştina'nın eşi Mine Priştina da kargaşa sırasında ezilme tehlikesi geçirdi.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 21:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?