4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Priştina'ya görkemli mezar

İzmir’in merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın mezarı, mermerci iş adamı ve yakın dostu, Altay Kulübü’nün eski başkanlarından Ahmet Taşpınar tarafından yaptırıldı.

Piriştina’ya yakışan sade bir kabir yaptırdığını belirten Taşpınar, "Keşke ölmeseydi de, biz bu kabri yapmasaydık" dedi.

Aşağı Narlıdere Mezarlığı’nda geçtiğimiz günlerde yaptırılan Ahmet Piriştina’nın kabri, Kurban Bayramı öncesi ve sırasında vatandaşların akınına uğradı.

Anıt mezar istemediğini vasiyet eden Piriştina’nın kabri, vasiyetine uygun bir şekilde yanlarda iki adet mezar boyunda ve ortada da uzun olmak üzere üç adet mermer bloktan oluştu.

Ortadaki mermer bloğun ayak ucuna Piriştina’nın doğum ve ölüm tarihleri yazılırken, baş kısmına ise sadece "Ahmet Piriştina" ismi yazıldı. Çevresine çiçekler dikilen kabrin kuzeyine de yine doğal çiçeklerle Türk Bayrağı motifiyle merhum başkanın ad ve soyadının baş harfleri yazıldı.

Başkan Piriştina’nın kabrinin projesi İzmirli mimar Tevfik Tozkoparan tarafından çizilirken, mezarın yapımını merhum başkanın yakın dostlarından mermerci iş adamı ve Altay Spor Kulübü’nün eski başkanlarından Ahmet Taşpınar üstlendi.

Mermer mezarı yaptıran Ahmet Taşpınar, rahmetli Piriştina’nın İzmir ve Türkiye’ye mal olmuş çok ender rastlanan belediye başkanlarından birisi olduğunu belirterek, "Halkıyla bütünleşmiş bir başkanımızdı. Vefatından sonra İzmir’de ikamet eden mimar Tevfik Tozkoparan’ın kendi tasarlamış olduğu bir proje vardı. O projeyi aileye sundu. Aile beğendikten ve bu kabrin yapılabileceğini söyledikten sonra, bizim profesyonel işimiz mermercilik olduğu için, hiç düşünmeden rahmetli Piriştina’nın anısına katkıda bulunabilirsek bize ne mutlu diyerek, bu kabrin çalışmalarına başladık. Neticesi de güzel oldu. İzmirliler, Ege Orman Vakfı’nın başlatmış olduğu orman projesi ile zaten kendisine olan sevgilerini gösterdi. Şu anda kabri de bitti. Keşke ölmeseydi de, biz bu kabri yapmasaydık. Ama kendisine yakışan sade bir kabir oldu. Ailesinin de, İzmirliler’in de beğenmesi bizi çok mutlu etti" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 16:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?