8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Protokol krizi müdürü hastanelik etti

İzmir'in Aliağa ilçesinde Atatürk'ün ölümünün 68. yılı nedeniyle düzenlenen törende protokol krizi yaşandı. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, protokolün kürsüye çağrılmasında yaşanan karışıklık nedeniyle sert tepki gösterdi. Yaşanan gerginlikte fenalaşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı hastaneye kaldırıldı.

TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezinde 10 Kasım nedeniyle Atatürk'ü Anma Programı düzenlendi. Etkinlikte, lise ve ilköğretim okulları arasında yapılan 'Atatürk' konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi sırasında, protokolün kürsüye çağrılmasında yaşanan karışıklık, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu tarafından sert tepkiyle karşılandı.

Kürsüye gelen Bulgurlu, “Yıllardır bu organizasyonu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, şube müdürü ve öğretmenlerimiz anlaşılmayan bir tutum içinde. Kınamanın ötesinde kullanacak bir kelime bulamıyorum” dedi. Bu durumun ülkenin hiçbir yerinde yaşanmadığını savunan Bulgurlu, şunları kaydetti:

“Kim nerede, ne zaman çağrılacak, nasıl çağrılacak, bilmiyorlarsa söylesinler. En önemlisi bilerek ya da bilmeyerek, Gazi Paşanın anma töreninde bu denli yanlışlık yapılmasına tahammül edemiyorum. Garnizon komutanı ne zaman çağrılır, kaymakam ne zaman çağrılır, cumhuriyet başsavcısı ne zaman çağrılır, eğer bu kuralları, bu programı Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenler koyuyorsa bilelim. Benim bildiğim kanun var.”

Kaymakam Bulgurlu'nun bu sözleri üzerine görevli öğretmen, yanlışlığın kişisel hatasından kaynaklandığını belirterek, sorumluluğu üstlendiğini söyledi.

Kaymakam Bulgurlu da “Ben özellikle protokoldeki bu yanlışlıktan dolayı yüce devletimin değerli erkanından ve sizlerden özür diliyorum. Ama programı hazırlayan arkadaşlarım da bunu öğrensinler” diye konuştu.

PROTESTO

Bu gelişmeler, CHP Belediye Meclis üyeleri Kıymet Baysal ve İlknur Köse ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi Başkanı Zeki Keski'nin de aralarında bulunduğu grup tarafından alkışlarla protesto edildi.

Programın bitmesini beklemeden salondan ayrılan ADD Aliağa Şube Başkanı Keski, “Bu tür törenlerde hata yapılması kadar doğal bir şey olamaz. Her şeyin dört dörtlük olmasını bekleyemezsiniz. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Bir aksaklık olmuşsa Kaymakamımızın bunu hoşgörüyle karşılaması ve bunu uygun bir dille uygun bir yerde anlatması gerekirdi” dedi.

Gerginliğin yaşandığı sırada Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı fenalaştı. Baygınlık geçiren Tatlıcı, çağrılan 112 Acil Yardım ekiplerince Aliağa Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.


a.a
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 18:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?