26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Psikodrama ile hayatı sorguluyorlar

Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği “Psikodrama” konulu uygulamalı söyleşi, hanımlardan büyük ilgi gördü.

Belediye toplantı salonunda yapılan etkinlikte hanımlara bilgiyi konunun uzmanı Ayşe Meral Genç verdi.

Genç, izleyenlere son yıllarda Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlanan psikodramayı anlatırken uygulamalı örnekler de sundu.

Psikodramanın dışarıdaki hayatın yansıtılması olduğunu ifade eden konuşmacı “ Bu olay 1910'lara uzanıyor. Moreno'nun tıp fakültesi öğrencisiyken çocukları gözlemesi ile ortaya çıkan psikodramanın çocuk oyunlarında çocukların gerçeklerden yola çıkılarak hayali ve yaratıcı bir şeyleri yapması zeka ve yaratıcılıklarını geliştirmiştir. Bunu yetişkinlere uygulayan Moreno bu çalışmasıyla büyük başarı sağlamıştır.”dedi.

Söyleşisini izleyenlerle birebir iletişim halinde gerçekleştiren Ayşe Meral Genç “ Kendinizi başka insanların yerine koyun rol değiştirin. Böylece hayatı daha iyi anlayıp sorgulayabilirsiniz. Ancak hepimiz genelde hayatla ilgili hep kötü şeyleri düşünüyoruz. İnsan hayatındaki yanılsamalarda hep ölüm var. Bunu biliyoruz. Ama bunu bilerek iyi yaşamak zorundayız. Yoksa hayat çekilmez olacaktır. Olumsuz şeyleri kendi yaşamımız için olumluya çevirebiliriz. Mesela kanserli hastalara yapılan terapi çalışmaları buna en büyük örnek. İnsanlar nedense hep kötüyü düşünüyor. Bu da psikolojik sıkıntıları peşinden getiriyor. İnsanoğlu vâr olduğundan beri kaygısı hep ölüm olmuştur.İşte psikodrama psikiyatriye neşe katan bir oyun olmuştur” dedi. Hanımlara ara ara rol değiştirip onların fikirlerini hayallerini dinleyen Ayşe Meral Genç'e etkinliğe katkılarından dolayı Karşıyaka Kent Konseyi adına Başkan Aysel Aksoy ile Belediye Meclis üyesi Asuman Yalçın birer çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundular.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 12:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?