5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Pumalara kurayla isim verilecek

Kahramanmaraş’taki özel bir hayvanat bahçesinden 4 aylıkken İzmir’e getirilen yavru 2 pumaya isim vermek için açılan kampanya sonuçlandı.

İzmir Hayvanat Bahçesi Amiri Çağlayan İnanlı, 4 aylıkken İzmir Hayvanat Bahçesi’ne getirilen yavru pumaların şu anda 6 aylık olduklarını, annelerinden ilk kez ayrıldıkları zaman yaşadıkları adaptasyon sorununu da aşarak ortama uyum sağladıklarını bildirdi.

İnanlı, günde 3 kilogram etle beslenen biri erkek 2 pumanın yemeklerine, yavru oldukları için çeşitli mineral maddeler kattıklarını kaydetti.

Yavrulara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan İnanlı, bahçenin çok eski olması nedeniyle barınaklarda olumsuzluk yaşadığına dikkat çekti.

İnanlı, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hayvanat bahçesi projesini hayata geçirmesiyle birlikte hayvanların sağlıklı ve doğal ortamlarına kavuşabileceğini dile getirdi.

İSİMLER KURAYLA BELİRLENECEK

Vatandaşların pumalara isim bulmak için başlatılan kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini belirten İnanlı, kendilerine en fazla İzmir ile ilgili isim bildirdiğini söyledi.

İnanlı, şöyle konuştu: “Bize değişik isimler geldi. Arkadaşlarının, çocuklarının ve evde besledikleri hayvanların isimlerini söyleyenler var. ’Efe’, ’Smyrna’ ve merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın soyismi gibi öneriler de geldi. Kampanyada önerilen isimler arasından gerçekleştirilecek kura çekimiyle, yavrulara isim vereceğiz”

aa
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 16:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?