3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Rahmindeki ur neştersiz alındı

İzmir'de bir kadının göbek deliğinden girilerek rahmindeki ur alındı.

Medikal Park İzmir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mert Göl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 57 yaşındaki Gülseren Altın'ın rahminde ur teşhisiyle kendilerine başvurduğunu, bunun üzerine hastayı ''kansız-bıçaksız ameliyat'' olarak nitelendirilen ''neştersiz laparoskopik cerrahi (SILS)'' yöntemiyle ameliyat ettiklerini bildirdi.

Uyguladıkları yöntemle hastanın göbek deliğinden girerek rahmindeki uru aldıklarını ifade eden Doç. Dr. Göl, hastanın ameliyat olduğu gün ayağa kalktığını, bir sonraki gün taburcu edildiğini belirtti.

Göl, söz konusu yöntemin henüz çok nadir uygulandığını kaydederek, şöyle konuştu:

''Ameliyatlarda 4-5 delik yerine göbekten tek delikle gerçekleştirilen SILS yöntemi sayesinde hastanın vücudunda hiçbir iz kalmıyor. Safra kesesi, reflü, morbid obezite ve şişmanlık ameliyatlarında yaygın olarak uygulanan yöntem bu kez rahim ameliyatında da başarıyla uygulandı. SILS operasyonlarının avantajı hastanın ameliyat sonrası daha çabuk bir şekilde işine ve sosyal ortamına dönebilmesi. Ayrıca operasyon sadece göbek deliğinden girilerek yapıldığı için karında hiçbir iz kalmıyor ve hasta daha az ağrı duyuyor. Ameliyattan bir gün sonra taburcu ettiğimiz hastalarda yumurtalık kistlerini de aynı yöntemle alıyoruz.''

Yeni yeni uygulanan yöntemle sağlığına kavuşan Gülseren Altın ise rahminde ur olduğu teşhisinin konulması üzerine hastaneye geldiğini, doktorunun neşter kullanılmadan urun alınabileceğini söylemesine üzerine çok mutlu olduğunu ifade etti.

Altın, ''Çok başarılı bir ameliyat geçirdim. Hızla iyileşerek gündelik hayatıma döndüm'' dedi
 

AA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2011 Pazartesi 17:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?