4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Ralli pistinde feci kaza!

Türkiye Pist Şampiyonası’nın 1. etabında 7 kapı numaralı aracı ile yarışan Orkun Altınbaş’ın (22) kullandığı otomobil, dikkatsizlik ve tedbirsizlik neticesinde, pist kenarında o anda yarış fotoğrafı çekme çabasındaki Ömer Koçyiğit’e (26) çarptı.

Kazanın etkisi ile Koçyiğit, yaklaşık 20 ile 30 metre aracın altında sürüklendi. Koçyiğit’e ilk müdahale yarışlardaki kazalar için hazır bekletilen acil yardım ambulansı görevlileri tarafından yapıldı. Talihsiz foto muhabiri, ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından Orkun Altınbaş ifadesi alınmak üzere Pınarbaşı Karakolu’na götürüldü. Altınbaş Holding’in Kıbrıslı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altınbaş’ın oğlu olduğu öğrenilen Orkun Altınbaş, bir süre ifade verdikten sonra karakola gelen Kıbrıs Konsolosu tarafından götürüldü. Orkun Altınbaş çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakırken, sadece "Üzgünüm" diyebildi.

Altınbaş’ın avukatı Özer Kırca ise yaptığı açıklamada, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek suçundan yargılanacak. Ancak bu kaza karayolunda meydana gelmiş bir kaza değil, o yüzden karayolunda olmuş gibi değerlendirmemek lazım. Çünkü karayolunda meydana gelen kaza, karayolu trafik kanunu içerisinde değerlendirilir ancak bu kaza sportif alan içerisinde oluştu. Üzücü bir olay, adli tahkikat başladı. Kimin kusurlu olduğu yönündeki inceleme yapılacak ve karar yargı tarafından yapılacaktır. Olaya karışan pilotun savunmanı olarak yöneltilebilecek herhangi bir kusurluluk durumu yoktur. Rahmetli, iyi gazetecilik adına ikazlara rağmen bulunmaması gereken bir yerde durmuş ve kazanın meydana gelmesine etken olmuştur. Bu husus, yargılama sonucunu belirlenecektir" diye konuştu.

Orkun Altınbaş’ın eğitmeni Şerif Yardımcı ise, pilotun henüz ilk yarışında başına böyle bir olay geldiğini ve çok üzgün olduklarını söyleyerek, "Yaklaşık 8 aydır beraber eğitim görüyordu. Hayatındaki ilk yarışıydı. Birinci tur gayet sakin gitti, 2. tura serbest giriyor sol virajda arka sağ tekerlek toprağa giriyor. Arabasını yola sokmak isterken arkası dönük olan basın mensubu arkadaşa çarpıyor. Hatta yanındaki başka bir basın mensubu arkadaş da ona bağırmış ama duyuramamış. Talihsizlik" şeklinde konuştu.

Orkun Altınbaş’ın, yarın adliyede savcılığa ifade vereceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 11:54:58
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 17:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?