8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Ramazan davulcularının Mercedes turu

İzmir'in Konak İlçesi, Eskiizmir semtinde bir aile ziyaretinden dönen işadamı Kadir Kasapoğlu (32), yolda gördüğü iki ramazan davulcusunun söylediği manilerden etkilenerek onları mercedes marka otomobiline bindirdi. Davulculara sokakları otomobilinde gezdirerek görevlerini daha hızlı bir şekilde yapmalarını sağlayan Kasapoğlu, "Beni onların söylediği maniler etkiledi. Onun için böyle bir şey yaptım" dedi. 

Eskiizmir sokaklarında davul çalarak oruç tutmaya niyet eden vatandaşları sahura kaldıran Yücel Durgit (34) ve Şahin Lata (26) isimli davulcular, bugüne kadar başlarına hiç gelmeyen bir olayla karşılaştı. Edinilen bilgiye göre, Eskiizmir Caddesi üzerinde bir aile ziyaretinden dönerken, sokaklarda mani söyleyerek davul çalan Yücel Durgit ve Şahin Lata'yı gören Kadir Kasapoğlu isimli işadamı, mercedes marka otomobilini durdurup, davulcuları aracına aldı. 

Daha sonra otomobilinin üzerindeki güneşliği açarak davulcularla birlikte sokak sokak gezen Kasapoğlu, bunun kendisi için büyük bir zevk olduğunu söyledi. 

Davulcuların "Ne uyursun ne uyursun. Uykularda ne bulursun. Al abdesti kıl namazı. Cennet-i Ala'yı bulursun" sözleriyle söylediği maniden etkilendiğini söyleyen Kasapoğlu, "Davulcuları böyle mani okuyarak inananları sahura kaldırdıklarını görünce, çok etkilendim.


İçimden onları arabama alıp sokak sokak gezdirmek geldi. İstesinler onları her gün gezdireyim" dedi. Ramazan davulcuları olan Durgit ile Lata ise her yıl bu görevi yaptıklarını, ancak bugüne kadar başlarına ilk kez böyle bir olay geldiğini söyleyerek, "Gerçekten biz de çok şaşırdık. İlk başta şüphelendik. Ancak ısrarı üzerine kendisini kırmak istemedik. Bizim için de farklı bir anı oldu" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 11:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?