5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Renklerin ve taşların gizemi

Biyokimya Uzmanı Dr. İnci Erkin, renkler ve taşların inanç sisteminin bir parçası olduğunu belirterek, "Taşların iyileştirici özelliği var ama biz kendimize bakmazsak, taşlardan etki beklemek yanlış olur" dedi.

Ege Üniversitesi’nde "Renkler ve Taşların Gizemli Dünyası" adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Biyokimya Uzmanı Dr. İnci Erkin, "Modern tıbbın yanında yer alan bir tamamlayıcı, alternatif tıbbın var olduğunu kabul etmek gerekir. Ben bilgiyle beraber taşları ve renkleri de kullanan bir hekimim" dedi. Elle tutulmayan, gözle görülmeyen fizik ötesi olayların insanları etkilediğini söyleyen Dr. Erkin, "Tüm evren, insanlar etrafımızdaki her çeşit enerjiden etkilenirler. Beş duyu ile algıladığımız her şey etkileşimimizi sağlar. Renkler, taşlar, kristaller de etkilendiğimiz maddelerdir" diye konuştu. Özellikle pozitif düşüncenin önemli bir etki ve enerji kaynağı olduğunu belirten Dr. Erkin, "Pozitif düşünceler de bir enerjidir. Enerji düşünceyi takip eder. Bu yüzden kötü düşünceyi bırakalım ki kötülükler de peşimizi bıraksın. Her zaman, her alanda pozitif düşünüp, iyiyi çağırmak gerekir" diye konuştu.

"FLORASAN OTİSTİKLERE ZARARLI"

Renklerin ve taşların inanç sistemine bağlı olduklarını belirten Dr. Erkin, şöyle konuştu:
"Hepimizin içinde tanrının armağanı içsel şifa gücü vardır. Kendimizi tanımayı, bu gücü geliştirmeyi öğrenmek çok önemli. Mucize sizde, taşta değil. Yaşamdaki doğruları yapmadığınız sürece taşlar sizi kurtaramaz. Örneğin, florasan ışıkları mor, yeşil, maviden yoksun kırmızı ağırlıklı bir özellik taşır. Otistik çocukların bulunduğu yerlerde florasan ışıklar kullanılmamalı. Bu onları daha sinirli ve saldırgan yapabilir".

Taşların iyileştirici özelliğinin bulunduğunu kaydeden Dr. İnci Erkin, "Taşların iyileştirici özelliği var ama biz kendimize bakmazsak, sigara, alkol gibi maddeleri kullanarak bedenimize zarar verirsek taşlardan etki beklemek yanlış olur" dedi.

Renklerin ve taşların tarihte de değişik şekillerde kullanıldığını ifade eden Dr. Erkin, "Osmanlı padişahlarının kafalarındaki taçlara bir bakın. Hepsinde bin bir çeşit taş kullanılmıştır. Bu onların tanrıyla, güneşle ve evrenle aralarındaki güç ilişkisini gösterir" ifadelerini kullandı.
Türkiye’de çok önemli taşların kaynaklarının bulunduğunu söyleyen Dr. Erkin, taşların ekonomik boyutunun da göz önüne alınması gerektiğini, geliştirildiğinde sektör haline gelebileceğini sözlerine ekledi. Bazı taşların ve renklerin özellikleri ise şöyle:
"Ametist: Hormon ve bağışıklık sistemine iyi gelir.
Garnet: Ateş düşürücüdür, kan akımını güçlendirir.
Akik: Doğurganlığa yardımcı olur.
Elmas: Enerji merkezlerini harekete geçirir.
Yeşim: Kanı temizler.
Aqua Marine: Böbrek, dalak, karaciğer ve triod bezlerini güçlendirir.
Kırmızı: Enerji verir, metabolizmayı hızlandırır, cinsel gücü arttırır.
Sarı: Enerji, mutluluk ve neşe verir.
Yeşil: Rahatlatıcı, sakinleştirici ve şifa verici. Denge ve dayanıklılığın simgesidir.
Pembe: Aşk, pasiflik, dişilik simgesidir. Ruhu iyileştirici etkisi vardır.
Mor: Asaleti simgeler. Bilgelik, lüks ve gücün simgesidir".

izmir
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 17:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?