9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Resul'e rekor dayanmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halter Takımı sporcusu Resul Elvan, katıldığı Türkiye şampiyonasında üst üste 5 Türkiye rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halter Takımı sporcusu Resul Elvan (17), katıldığı turnuvada yıldızlar kategorisindeki rekorları alt üst etti. 1-3 Aralık tarihleri arasında Adana'da düzenlenen “Türkiye Halter Şampiyonası”nda 94 kiloda podyuma çıkan Resul Elvan, koparmada 127 kg, silkmede ise 163 kg kaldırarak yıldızlar Türkiye rekorunun sahibi oldu. Genç halterci, 151 kg olan eski Türkiye rekorunu geliştirme denemesinin tümünde başarılı oldu. Resul Elvan, 163 kg'lık son kaldırışına kadar denediği bütün ağırlıkları kaldırarak yıldızlar Türkiye rekorunu 5 defa üst üste kırmayı başardı. Aynı turnuvada İBB Spor Kulübü Halter Takımı'ndan Yasin Aslan da 69 kilogramda Türkiye şampiyonu oldu. 

Konak Atatürk Ticaret Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi olan ve haltere 3 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nde başlayan Resul Elvan, mart ayında Bursa'da düzenlenen Türkiye Büyük Erkekler Halter Şampiyonası'nda 3., temmuz ayında Kayseri'de düzenlenen Gençler Türkiye Halter Şampiyonası'nda da 2. olarak İzmir'e madalya ile dönmüştü. 

Antrenörü Selim Savaş nezaretinde çalışmalarına ara vermeden devam eden Resul Sarı, “Ulusal ve uluslararası müsabakalara katılarak kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Önümüzdeki yıl Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda Genç Milli Takım'da ülkem adına yarışacağım. Dünya ve Avrupa şampiyonu halterciler Yasin Aslan ve Reyhan Arabacı'yı kendime örnek alarak çalışıyorum. Hedefim kendimi daha da geliştirerek 2012 Londra Olimpiyatları'nda ülkeme halterde altın madalya kazandırmak” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 12:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?