26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Rus Büyükelçisi'nden turizm mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski'yi makamında ağırladı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, iki ülkenin ekonomik ve siyasi ilişkilerinin gelişmesinin bölge açısından büyük yararları olduğunu söyledi. Kocaoğlu Rusya'nın ekonomik gücünün artmasının dünyadaki siyasi dengeler açısından da önemine değindi.


Konuk Büyükelçi Vladimir İvanovski ise iki ülke ilişkilerinin tarihinin en yüksek seviyesinde bulunduğuna dikkat çekti. Büyükelçi İvanovski, bu ilişkilerin daha da geliştirilmesinin tarafların karşılıklı faydasına olacağını belirterek, “Önümüzdeki dönemde dış ticaret hacmimizin 35 milyar dolar seviyesine çıkması planlanmaktadır. Yatırımlarımızın hacmi de sürekli artıyor. Artık Rusya ile Türkiye birbirinden vazgeçemez hale geldi” diye konuştu. Rus vatandaşları için Türkiye'nin adeta bir tatil cenneti olduğunu da sözlerine ekleyen konuk Büyükelçi, “Rus turistler burada kendilerini, başka Avrupa ülkelerine göre çok daha rahat hissediyorlar. Turizm alanındaki ilişkilerimizin gelişmesi İzmir'i de ön plana çıkaracaktır” dedi.
Son dönemde Rusya ile Gürcistan arasında yaşanan Güney Osetya krizine ilişkin soruları da yanıtlayan Büyükelçi İvanovski, bu krizin Türkiye-Rusya ilişkilerine herhangi olumsuz bir etkisinin olmayacağını ve Montrö Antlaşması'nın uygulanması yönünde Türkiye ile aralarında bir ihtilaf yaşanmadığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 18:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?