8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Rüşvet operasyonunda 28 yıl hapis

Urla Tapu Sicil Müdürlüğü'nde kameraların da kullanıldığı rüşvet operasyonununda yakalanan 10 sanıktan 9'una 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezası verildi.

Mahkeme, temyizi kabil olmak üzere verdiği kararda, tutuklu bulunan tapu müdürü Mehmet Sami Ö. ile yardımcıları İbrahim A. ve Mehmet A.'yı da tahliye etti. Savcılığın sözkonusu kişiler için hazırladığı iddianamede rüşvet almak ve rüşvet vermek suçu yer alırken mahkeme, sanıklara görevi kötüye kullanmaktan ceza verdi. Kararın ardından salondaki sanık yakınları alkış tuttu.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında son kez dinlenen tapu müdürü Mehmet Sami Ö., kendisinin rüşvet almadığını, yanlarında çalışan bir arkadaşları için para topladıklarını öne sürdü. Açıklamalardan sonra kararını açıklayan mahkeme, sanık Mehmet Sami Ö. ile yardımcıları İbrahim A. ile Mehmet A., emlakçılar Ali G., İsmet O., Ali E., Ahmet A., Yüksel A., Raşit Ö.'nün 3 yıl 1 ay 15 gün cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme sanık Erdem Y.'nin ise beraatine karar verdi. Açıklamasında üst mahkeme temizinin açık olduğunu belirten mahkeme, tutuklu tapu müdürü ile 2 yardımcısının tahliyesine de karar verdi. Açıklamanın ardından mahkeme salonunda bulunan sanık yakınları alkışlayarak, kararı kutladı.

Sözkonusu olay Urla İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü'nde yapılacak işlemler için rüşvet istendiği yönünde şikayetler üzerine harekete geçen polis, mahkemeden alınan izin doğrultusunda teknik takip başlattı. İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü'ne yerleştirilen gizli kameralarla rüşvet iddialarını takibe alındı. İki hafta süren takibin ardından başlatılan operasyonda dairede görevli dokuz personel ve bir hizmetlinin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. UrlaTapu Müdürü, 2 yardımcısı ve diğer 7 zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Zaman
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 14:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?