8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Rüşvete 12 yıl hapis istemi

Urla Tapu Sicil Müdürlüğünde, kameraların da kullanıldığı teknik takibin ardından gerçekleştirilen ”rüşvet” operasyonu kapsamında tutuklanan Tapu Müdürü ve 9 kişi hakkında, 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

İzmir Cumhuriyet Savcısı Durmuş Taşdemir'in hazırladığı iddianamede, tutuklu bulunan Tapu Müdürü Mehmet Sami Ö, müdür yardımcısı İbrahim A, Ali G, İsmet H, Ahmet A, tutuksuz sanıklar Mehmet A, Raşit Ö, Yüksel A, Ali E, Erdem Y'nin rüşvet alıp verdikleri ve sanıkların eylemleri tek tek anlatıldı.

İddianamede, 5'i tutuklu 10 sanığın rüşvet almak ve vermek suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıp cezalandırılmaları istendi.

Sanıkları 6. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

OLAY

“İlçe Tapu Sicil Müdürlüğünde yapılacak işlemler için rüşvet istendiği” yönündeki şikayetler üzerine harekete geçen polis ekipleri, mahkemeden alınan izin doğrultusunda “teknik takip” başlatmış, İlçe Tapu Sicil Müdürlüğüne yerleştirilen gizli kameralarla rüşvet iddialarını takibe almıştı.

İki hafta süren takibin ardından başlatılan operasyonda, Urla Tapu Müdürü, Tapu Müdürlüğünde görevli 9 personel ile 1 hizmetlinin de aralarında bulunduğu toplam 17 kişi gözaltına alınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2006 Pazartesi 16:28:07
Güncelleme :24 Temmuz 2006 Pazartesi 16:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?