26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Rüşveti makam odasında almışlar!

Buca Belediyesi’nde yaşanan rüşvet olayında ilginç kanıt ve belgeler ortaya çıktı. İmar Müdürü’nün makam odasında para alırken görüntülendiği iddianamede yer aldı


İz­mir’de­ki Bu­ca Be­le­di­ye­si’nde ruh­sat ver­me iş­lem­le­rin­de usul­süz­lük yap­tık­la­rı ve rüş­vet al­dık­la­rı ge­rek­çe­siy­le gö­zal­tı­na alı­nan 12’si tu­tuk­lu 20 sa­nık hak­kın­da 5 ile 77 yıl ara­sın­da ha­pis ce­za­sı is­te­miy­le da­va açıl­dı.
Bu­ca Be­le­di­ye­si Tef­tiş ku­ru­lu, Ruh­sat ve De­net­le­me Mü­dür­lü­ğü’nde­ki ba­zı ça­lı­şan­la­rın iş­lem­ler­de usul­suz­lük yap­tı­ğı­na yö­ne­lik ge­len bil­gi­le­r üze­ri­ne ge­çen ara­lık ayın­da so­ruş­tur­ma baş­lat­tı. Ba­zı şi­ka­yet­ler üze­ri­ne so­ruş­tur­ma yü­rü­ten İz­mir Em­ni­ye­ti Ka­çak­cı­lık ve Or­ga­ni­ze Suç­lar­la Mü­ca­de­le Şu­be Mü­dür­lü­ğü ekip­le­ri, be­le­di­ye­nin sav­cı­lı­ğa ilet­ti­ği bel­ge­le­ri de ek­le­yip, ope­ras­yon için ha­zır­lık yap­tı.

12 sanık tutuklandı
Üç ay ön­ce dü­zen­le­nen ope­ras­yon­da, ara­la­rın­da Ruh­sat ve De­net­le­me Şu­be Mü­dü­rü R.G. de­ne­tim me­mur­la­rı S.Ç., L.Ö., İmar Mü­dü­rü M.K., AKP’li be­le­di­ye mec­lis üye­si F.Y.B., pey­zaj mi­ma­rı S.D. ve A.Ç.’nin de bu­lun­du­ğu 29 ki­şi gö­zal­tı­na alın­dı.
Zan­lı­la­rın, can­lı mü­zik ya­yı­nı ya­pan ge­ce ku­lüp­le­ri­nin ruh­sat­la­rın­da­ki, sa­at 24.00’e ka­dar olan izin iba­re­si­ni pa­ra kar­şı­lı­ğın­da sil­dik­le­ri, ruh­sat­lar­da bu­lun­ma­sı ge­re­ken kul­la­nım alan­la­rı­nı iş­ye­rin­de­ki ruh­sat­ta fark­lı, be­le­di­ye­de­ki dos­ya­da fark­lı gös­ter­dik­le­ri, ek­mek üre­tim ruh­sa­tı is­te­yen ki­şi­le­re, un­lu ma­mül­ler üre­tim iz­ni, ver­gi­ bor­cu bu­lu­nan­la­ra ruh­sat ver­dik­le­ri, bi­na alt­la­rın­da oto­park ola­rak gö­rü­nen yer­le­re iş­ye­ri ruh­sa­tı dü­zen­le­dik­le­ri, ku­ral­la­ra uyan iş­ye­ri sa­hip­le­ri­ne zor­luk­lar çı­kar­tıp pa­ra ver­me­ye zor­la­dık­la­rı be­lir­len­di.


Sor­gu­la­rı ta­mam­la­nan zan­lı­lar­dan 9’u ser­best bı­ra­kı­lır­ken, R.G., S.Ç., L.Ö., A.Ç, M.K., E.P., C.H.O., S.D., M.E.A., A.E., H.Ö. ve R.Ö. tu­tuk­lan­dı.
So­ruş­tur­ma­yı ta­mam­la­yan Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı Ah­met Şi­na­si Ay­gün, 12’si tu­tuk­lu 20 sa­nık hak­kın­da 5 ile 77 yıl ara­sın­da de­ği­şen ha­pis ce­za­sı is­te­miy­le da­va aç­tı. İd­di­ana­me­de sav­cı Ay­gün, sa­nık­la­rın rüş­vet iliş­ki­le­ri­ni ay­rın­tı­la­rıy­la an­lat­tı.
Tu­tuk­lu sa­nık­lar­dan bir ya­pı de­ne­tim fir­ma­sın­da ça­lı­şan ve la­ka­bı ‘Çan­ta’ olan H.Ö.’nün, İmar Mü­dü­rü M.K.’nin be­le­di­ye­de­ki ma­kam oda­sın­da rüş­vet ve­rir­ken, ay­rı­ca ay­nı kat­ta bir baş­ka ki­şi­den des­tey­le pa­ra alır­ken gö­rün­tü­len­di­ği de id­di­ana­me­de yer al­dı. 12’si tu­tuk­lu 20 sa­nık hak­kın­da İz­mir 3’ün­cü Ağır Ce­za Mah­ke­me­si’nde açı­lan da­va­ya he­nüz baş­lan­ma­dı.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 09:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?