4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Rusya'da rehin alınan 2 çocuğun ailesinde gergin bekleyiş devam ediyor

Teröristleri nefretle kınadıklarını söyleyen Doğan, "Onlar sapık ruhlu, aşağılık insanlar" dedi.
Rusya’nın Kuzey Osetya bölgesinde yaşayan ve Çeçen direnişçilerin bir okula düzenlediği baskın sonucu eşi ve 2 çocuğu rehin alınan İzmirli Seyfi Doğan’ın kardeşi kuru temizlemeci Çetin Doğan, 9 yaşındaki yeğeni Alana’nın hala bulunamadığını söyledi. Gözleri dolarak ve zaman zaman kendinden geçerek ağlayan amca Doğan, yeğeninin kurtulması için dua ettiklerini söyledi.

Doğan, "Dün televizyonlardan yeğenimin kurtulduğu haberini aldık; ancak ağabeyim Seyfi Doğan ve yengem Anetta Gadiova Doğan, tüm aramalara rağmen yeğenime ulaşamadı. Hastane kayıtlarında başka Alana ismi varmış, isim benzerli olduğu için bulunduğunu tahmin ettik. Hastanelerde bulunan yaralılara ve kurtulan çocuklara bakmışlar; ancak bulamamışlar. Ağabeyim hastane morgunda 100’e yakın cesedi teşhis etmiş; ancak Alana’ya ait değilmiş. Okulun çöken çatısı altında cesetler olduğu söyleniyor. O ihtimali aklımıza getirmek istemiyoruz. Ölü ve diri hiçbir haber alamadık" diyerek, bekleyiş içerisinde olduklarını söyledi.
Operasyonun başlatılmasının erken olduğunu dile getiren amca Çetin Doğan, "Teröristler insan denmeyecek, aşağılık yaratıklar. Sapık ruhlu aşağılık tipler bunlar. İsim yapmaya çalışan, mafya kahramanı olmak isteyen bir iki dangalak tip" diyerek, tüm dünya gibi teröristleri nefretle kınadıklarını dile getirdi. Amca Doğan, televizyon başında her dakika Rusya’daki gelişmeleri izlerken, basın tarafından da sürekli ropörtajlar yapılıyor.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2004 Cumartesi 15:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?