8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Sabıkalı hırsızlar polisten kaçamadı

İzmir'de polis ekipleri tarafından şüphe üzerine durdurulan bir otomobilde yakalanan 5 zanlının, hırsızlık suçlarından çok sayıda kaydı bulunduğu bildirildi. 

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri içerisinde şüpheli 5 kişinin bulunduğu 35 AK 1878 plakalı otomobili Yeşilyurt Yıldız Caddesi üzerinde durdurdu. Hırsızlıktan çok sayıda kaydı olan M.V.(23), M.K.E.(24), kardeşi K.E.(17), D.A.(22) ve C.G.'nin (22) olduğu otomobilin içinde yapılan aramada Ayşe Balkan'a ait nüfus cüzdanı, kredi kartı, vergi kimlik numaraları bulundu. 

Polisin yaptığı soruşturmada zanlıların, Basın Sitesi 123/2 sokak, numara 5, kat 2'deki Ayşe Balkan'a (30) ait eve pencere demirlerini keserek içeri girdikleri ve evden bilgisayar, ziynet eşyaları ve kredi kartı aldıkları belirlendi. Ev sahibi Ayşe Balkan'nın ise evde olmadığı memleketi Afyon'a gittiği öğrenildi. Daha sonra zanlıların çaldıkları bilgisayarı Eskiizmir Caddesi üzerindeki Ceyhun Koçak'a ait Pasific İnternet Cafe'ye sattığı belirlendi. Bunun üzerine Eskiizmir'de bulunan İnternet Cafe'ye baskın yapan ekipler, çalınan bilgisayar parçalarını işyeri sahibi Ceyhun Koçak'tan teslim aldı. İşyeri sahibi Koçak, bilgisayarın çalıntı olduğunu bilmediğini ileri sürdü. 

Çaldıkları ziynet eşyalarını ise Kemeraltı'nda bulunan bir kuyumcuya sattıklarını söyleyen zanlıların kredi kartlarıyla da alışveriş yaptıkları belirlendi. Çok sayıda hırsızlık suçundan kaydı bulunan 5 zanlı, gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 11:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?