3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Sağlıkçılar iş bıraktı

İZMİR'DE SAĞLIKÇILARIN EYLEMİ

Sağlık çalışanları, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binası önünde toplanarak eylem yaptı. Hükümetin sağlık politikasını eleştiren grup, sağlıkta dönüşüm programının herkesi mağdur ettiğini savundu. Türk Tabipler Birliği'nin çağrısıyla bugün de iş bırakacak olan sağlık çalışanları, güvenceli yaşam hakkı isteklerini vurguladı.

Sağlık çalışanları adına konuşan SES İzmir Şubesi Başkanı Veli Atanur, eşit, ücretsiz, ulaşılabilir, nitelikli sağlık hizmeti ve kamusal bir sağlık sistemi istediklerini söyledi. Atanur, grev yapmak dışında bir seçenek bırakmayan sağlık bakanına seslendiklerini belirterek şöyle konuştu: "Neden olduğunuz sağlıkta yıkımı durdurun ve tercihinizi halkımızdan yana yapın. Tek ses, tek yüreğe kulak vermezseniz, biz sizi karşı tarafta, bir avuç gözü dönmüş para babası, sağlığı piyasalaştıranların yanında, emekçi halkımızın karşısında ilan edeceğiz."

Sağlık hizmetleri özelleştikçe ücret güvencelerinin kalmadığına değinen Atanur, sözlerini şöyle tamamladı: "Performansa dayalı döner sermaye başta olmak üzere ücretlerimiz belirsizleşiyor. Birbirimizle rekabet etmeye zorlanıyoruz. Son dönemlerde gelirlerimizde önemli ölçüde azalma oldu. Böyle giderse iş güvencemizle beraber ücret güvencemiz de ortadan kalkacak."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2011 Salı 15:12:02
Güncelleme :19 Nisan 2011 Salı 23:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?