8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Sahte belgeyle tonlarca malzeme çaldılar

İzmir'de kendilerini nakliyeci olarak tanıtan ve sahte belgelerle fabrikalardan kamyonlarına yükledikleri malzemeleri çalarak sattıkları iddia edilen 5 kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı.

TARİŞ'ten yüklenen 1 kamyon dolusu margarinin Turgutlu'daki alıcısına gitmemesi üzerine, TARİŞ yetkilileri durumu polise bildirdi. Polis, kamyonun 45 U 1797 numaralı plakasının sahte olduğunu belirlerken, Hakan Öğren sahte kimliğini kullanan kişinin, sabıkalı M.K. olduğunu tespit etti.

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan M.K, olayı aynı suçtan sabıkalı T.A, Y.A. ve oğlu S.A. ile yaptıklarını anlattı. M.T, sevk edildiği İzmir Adliyesi'nde tutuklandı.

Diğer kişilerin yakalanması için çalışmalarını sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, nakliye amacıyla kullanılan ve gerçek plakası 45 U 3934 olan kamyonun İzmir Şehirler Arası Otobüs Terminali yakınındaki bir petrol istasyonunda park halinde olduğunu tespit etti. Ekiplerin çevresinde önlem aldığı kamyonun yanına, bir süre sonra gelen Y.A, S.A, M.N.Y. ve T.A, kamyona 35 LZ 610 sahte plakasını takarken suçüstü yakalandı.

Zanlıların son olarak, Uşak'ın Eşme ilçesine bira nakletme işini aldıkları ve malı yüklemek için sahte plakayla fabrikaya gidecekleri tespit edildi. Zanlılarla birlikte sahte plaka, ruhsat, ehliyet, kimlikler ve irsaliye fişleri ele geçirildi.

İrsaliye fişlerinde inceleme yapan polis, zanlıların, TARİŞ'ten yüklenen 1 kamyon dolusu margarinin yanı sıra, İzmir'den farklı illere götürmek için kamyonlarına yüklenen 10 ton meyve suyu, 1 kamyon dolusu gazoz, 1 kamyon un, 1 kamyon badem içi, 1 kamyon domates salçası, 1 kamyon hurdayla 1 forklift iş makinesini de yerlerine teslim etmedikleri, farklı yerlere indirdiklerini belirledi.

Her nakliyatta farklı plakalar ile sahte kimlikler kullandıkları bildirilen zanlıların, çaldıkları malzemelerden bir bölümüyle forkliftin ele geçirildiği bildirildi.

Olayla ilgili yapılan soruşturmanın ardından, 4 zanlı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.


a.a
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 11:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?