8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Sahte fişe suçüstü

İzmir'in Basın Sitesi semtinde, daha önce sahte fiş ve fatura düzenlemekten sabıkalı bir kişi evinde, 6 yazar kasada sahte fiş basarken suçüstü yakalandı. Zanlının, eşi ve kayınpederi de gözaltına alındı.

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, “sahte fiş ve fatura” düzenlemekten sabıkası bulunan O.A'nın, sahte fiş bastığı yönündeki bilgi üzerine araştırma başlattı. O.A'nın 281 Sokak'taki bir apartman dairesinde oturduğunu belirleyen polis, mahkemeden arama izni aldıktan sonra eve baskın düzenledi.

Eve giren ekipler, bir odadaki 6 yazar kasada fiş kesilmeye devam ettiğini gördüler. Polis yazar kasalar ile fişlere el koyarken, evde bulunan O.A'nın eşi G.A. ile kayınpederi G.V'yi gözaltına aldı. Evde ayrıca sahte 5 çek koçanı da ele geçirildi.

Yapılan incelemede, zanlının, halen faaliyet gösteren bazı iş yerlerine ait bilgiler doğrultusunda, yazar kasalarda sahte fiş bastığı ve bu fişleri vergi iadesinde kullanılmak için belli bir yüzde karşılığında piyasaya sürdüğü öğrenildi. Evde yapılan aramada, 60 ayrı firmaya ait 14 bin adet yazar kasa fişi ele geçirildiği bildirildi.

Emniyet yetkilileri, sahte fişlerin daha önce de piyasaya sürüldüğünü tahmin ettiklerini, bunların bulunabilmesi için fiş bilgilerinin ilgili kurumlara aktarıldığını bildirdi.

Zanlının evde bulunan eşi G.A. ile kayınpederi G.V'nin gözaltına alındığı, zanlı O.A'nın daha sonra yakalandığı, 3 kişinin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecekleri kaydedildi.



AA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 11:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?