3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Sahte savcılar yakalandı

İZMİR'DE SAHTE SAVCILAR YAKALANDI

İzmir'de, kendilerini cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp cezaevinde bulunan kişilerin yakınlarını arayarak "Tahliye edeceğiz siz parayı yatırın" diye dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla iki üniversite öğrencisi yakalandı.

Eskişehir ve Bursa'da polise müracaat eden T.A. ve R.Ö. isimli kişiler, kendilerini arayıp cumhuriyet savcısı olarak kendini tanıtan H.B. (22) ile C.Y.'nin (22) cezaevinde bulunan yakınlarının tahliyesi için giyim parası istediğini belirtti. Verilen hesap numaralarına 750 TL yatırdığını belirten T.A. ile 4 bin TL yatırdığını söyleyen R.Ö., dolandırıldıklarını belirterek şikayetçi oldu. İhbarla harekete geçen Bursa ve Eskişehir Emniyeti, T.A. ve R.Ö. isimli kişilerin yatırdığı paraların İzmir'in Konak ilçesi Güzelyalı semtinde bir banka şubesinde çekileceği bilgisine ulaştı. Haber verilmesi üzerine İzmir Yankesicilik ve

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri hesaptaki parayı çekmek istedikleri belirlenen Ekonomi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü 3. sınıf öğrencisi H.B. ile arkadaşı C.Y.'yi bankada gözaltına aldı. İfadeleri alınan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 17:38:04
Güncelleme :22 Şubat 2011 Salı 18:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?