8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Şair Attila İlhan'ın heykeli açılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden şair Attila İlhan'ı, çok sevdiği İzmir'de yaşatmak amacıyla yaptırdığı heykeli Karşıyaka'da açmaya hazırlanıyor. 

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın saat 19.00'da, "Attila İlhan Heykeli"nin dikildiği Karşıyaka Rekreasyon Alanı'nda yapılacak tören, tüm Attila İlhan dostlarını biraraya getirecek. Büyük şairin kız kardeşi Çolpan İlhan, ağabeyi Cengiz İlhan, yeğenleri Biket İlhan ve Kerem Alışık'ın da hazır bulunacağı anma ve heykel açılış törenine kent yöneticileri, sanatçılar ve tüm Attila İlhan severler katılacak. 

Müzik eşliğinde şair için yapılacak konuşmalar ve okunacak şiirlerden sonra, Bihrat Mavitan'ın yaptığı "Attila İlhan Heykeli" İzmir'e ve sevenlerine kazandırılacak. 

İzmir'in, demokrasinin, çağdaşlığın, aydınlığın kenti olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir bu kimliğini büyük ölçüde, yetiştirdiği kültür ve sanat insanlarına borçludur. Şiirimizin büyük ustası, aydınlanma ve ilerleme mücadelesinin cesur bir düşünürü, ülkemizin yılmaz yurtseverlerinden Attila İlhan, böyle biriydi. İzmir onu hep bu niteliklerle anacak ve yaşatacaktır. Kentler, yetiştirdiği insanlarına sahip çıktıkça onur kazanır. Yaşamı boyunca kentini hiç unutmayan, İzmirli oluşunu her fırsatta dile getiren bu büyük evladını, İzmir ve İzmirliler hep saygı ve sevgiyle anacaktır. Attila İlhan heykeli, işte bu sevginin ve sahip çıkmanın simgesidir" dedi. 

Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak İlhan'ı yitirdikten sonra hemen açtıkları anıt serginin uzun zaman Konak Meydanı'nda kaldığını dile getirerek, "İzmirliler, şairlerini sevgiyle ve saygıyla selamlayarak güne başladı ve bitirdi. İşte bu yakınlık bize, bu heykeli değerli sanatçımız Bihrat Mavitan'a yaptırma gücü verdi. Biz Nazımlar'a, Can Yüceller'e kucak açmış, anılarına ve yapıtlarına sahip çıkmış İzmir kentiyiz. Bu tavrımız sürecek ve İzmir'e kimlik kazandıran bütün değerli insanlarımıza saygımızı, heykellerini kentin dört bir köşesine dikerek, adlarını sokaklarımıza vererek ve özel etkinliklerle anarak göstereceğiz. İzmir'e ve İzmirliler'e yakışan da budur. Bütün İzmirliler'i Attila İlhan Heykeli açılışına davet ediyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 11:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?