26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sanat merkezi tam not aldı

Ünlü piyanist Süher Pekinel Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin inşaatını inceledi. Sanat Merkezini çok beğenen Pekinel, "Sanat alanında bir öncülüğü gerçekleştiren İzmir'de çiçek açmış" dedi.


Dünyaca ünlü Türk piyanist Süher Pekinel İzmir'de yapımı devam eden Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni inceledi. Sanat Merkezi projesini inceleyen ve inşaatı gezen Süher Pekinel’e, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Raif Canbek, Adnan Saygun Sanat Merkezi Sanat Danışmanları Mehmet Kahyaoğlu, Dilek Tunalı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Kenan Gökkaya ile projeyi hazırlayan Tozkoparan İnşaat Mimarı Emre Ulaş eşlik etti. Sanat Merkezi'ni daha önce internetten incelediğini ve çok etkilendiğini ifade eden Pekinel, "Bu projeyi görünce müthiş heyecanlandım. Projeyi yaşama geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sonsuz teşekkür ediyorum. Sanat alanında bir öncülüğü gerçekleştiren İzmir’de bir çiçek açmış” dedi. Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin dünyanın en iyi salonlarından birisi olacağını belirten Pekinel, merkezin açılış töreninde ikiz kardeşi Güher Pekinel ile birlikte bir konser vermekten büyük mutluluk duyacağını ifade etti. Güzelyalı eski troleybüs atolyesi alanındaki 29 bin 500 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Sanat Merkezi'nin maliyetinin 27 milyon 700 bin YTL.'yi bulacağı öğrenildi.

Bodrum katı dışında, dört kattan oluşan ana binanın inşaatının yüzde 67’lik bölümünün tamamlandığı öğrenilirken ana bina katında 250 kişilik küçük salon, bin 225 kişilik büyük salon ve 45 kişilik 4 adet toplantı salonu olacağı belirtildi. 300 araçlık otopark alanının ayrılacağı sanat merkezi projesi kapsamında yer alan Kültür ve İletişim Platformu’nun ise yüzde 85’lik kısmının tamamlandığı, bu bölümde de 120 kişilik açık hava sineması, 100 kişilik açık hava tiyatrosu, açık sergi alanları ve yeşil alanların yer alacağı ifade edildi. Projenin bir diğer ayağı olan tarihi müzik kütüphanesinin ise restorasyon çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 11:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?