4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Sanat otobüsü yoluna devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Gezici Sanat Otobüsü“ sanat yolculuğuna okullarda gerçekleştirdiği etkinliklerle devam ediyor. Bornova Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Güngör ile Kültürel ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Aksu da katıldı.

Nisan ve Mayıs ayları boyunca her Salı ve Perşembe günleri değişik okullarda düzenlenecek etkinliklerle, öğrenciler sanat yolculuğuyla büyülü anlar yaşamaya devam edecek.
Sanat otobüsünün bugünkü durağı olan Bornova Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk İlköğretim Okulu bahçesi, öğrencilerin neşeli cıvıltarıyla doldu. Etkinliğe katılan Dr. Türkegül Kocaoğlu, bahçeyi dolduran çocuklarla sohbet etti.

Çocuklar ilk önce Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının gösterilerini izledi. Sanatçılar Hacivat ve Karagöz, Fındıkkıran, Romeo ve Juliet, Tangolar, Don Kişot belelerinden örnekler sundular.
Daha sonra sahne alan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçıları da Mozart, Vivaldi’nin eserlerinden oluşan bir dinleti sundular. Çocuklar gösteriyi ve dinletiyi büyük bir keyifle izledi.




Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 14:12:32
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 13:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer gülbahar IP: 78.179.163.xxx Tarih : 13.11.2011 18:01:43

ben bu okulu çok seviyorum. Okadar güzel ki hocaları bile biz çalışkan olalım diye bize bilgiler veriyo