8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Sanayi Bölgesine özel yangın hattı

400 fabrikanın kurulmaya başlandığı Türkiye’nin özel sektör eliyle yapılan en büyük Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde (ALOSBİ) muhtemel yangınlara karşı önlemler alınıyor. ALOSBİ yönetimi, bu amaçla 110 bin YTL’ye her türlü kimyasal ve diğer yangınlara müdahale edebilecek tam donanımlı ilk müdahale yangın söndürme aracı satın aldı. 

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Yönetim Kurulu Başkan vekili ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, bölgede kurulma çalışmaları devam eden tesislerdeki muhtemel yangınlara ilk müdahaleyi yapabilmek amacıyla çalışmalar başlatıldığını, bu amaçla ilk olarak tam donanımlı yangına ilk müdahale aracının satın alındığını kaydetti. 

ALOSBİ Başkan vekili Adnan Saka, altyapı olanakları ve yatırımcılara sunulan onlarca avantajla Türkiye’nin gözdesi haline gelen ALOSBİ’de itfaiye hizmetlerinin de başlatıldığını kaydederek, “110 bin YTL’ye yangına ilk müdahale edebilecek tam donanımlı bir itfaiye aracı satın aldık. Muhtemel tüm kimyasal, gaz ve diğer kaynaklardan çıkan yangınlara müdahale edebilecek bir araç bu. 600 litre kapasiteli köpük tankı bulunan, olası yangınlarda altı ton suyu 2.5 dakikada atabilen ve 18 metre uzunluğundaki hidrolik merdiven başta olmak üzere her türlü donanımın yer aldığı yeni itfaiye aracımız 25 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye haftasından itibaren de yatırımcımızın hizmetine sunulmuştur” dedi. 

ALOSBİ Başkan Vekili ve Ticaret Odası Başkanı Saka, “Yangın söndürme aracımız en son teknoloji ile donatılmıştır. Başlangıç yangınlarında, trafik kazalarında ve üzerinde kesici, ayırıcı, kurtarma aparatları bulunması nedeniyle kurtarma amaçlı olaylarda kullanılabilir. Olası bir yangın afeti esnasında sanayicilerimizin ve çalışanların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve yangına derhal müdahale edilebilmesi için İtfaiye birimimizi güçlendiriyoruz. İlk etapta tam donanımlı aracımızı aldık. Şimdi yangınlara müdahale konusunda çalışanlarımızı eğitmeye başladık” dedi. 

Aliağa organize Sanayi Bölgesi’nde uzmanlar gözetiminde, tüm çalışanların katılımıyla yangın söndürme tatbikatı düzenlendi. Tatbikat öncesinde uzmanlar tarafından yangın eğitimi verildi. Bu eğitimde yangın ve yangın sınıfları, yangın söndürme cihazlarının kullanımı, yangın önleme ve yangından korunma yöntemleri konularında ALOSBİ personeli bilgilendirildi. 

Eğitim kapsamında; yangın tatbikatına katılanların her türlü emniyet tedbirinin alınmasının ardından yangın çeşitleri, yangın söndürme yöntemleri, yangın öncesi ve sonrası soğutma çalışmaları, zehirlenme ve nefes alma, yangın yerinden canlıları kurtarma konularında kapsamlı bilgiler verildi. Daha sonra başlayan Tatbikatta gaz kaçağı ve kimyasal kaynaklı yangınlara müdahale yöntemleri de uygulamalı olarak gösterildi. Tatbikat, kontrollü olarak çıkarılan yangının yangın tüpleri kullanılarak söndürülmesi ile başarılı bir şekilde sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 14:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?