19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sanayiciler yatırıma devam ediyor

İzmir'de, gıda sektöründe faaliyet gösteren 202 sanayicinin krize rağmen kurduğu Şarküteri Pazarı A.Ş.'nin (ŞARPA) ilk dört mağazası tüketiciyle buluştu.

İzmir'in Alsancak-Talatpaşa, Narlıdere, Karşıyaka ve Güzelyalı bölgelerinde açılan mağazalar 67 kişiye istihdam sağlıyor. Krize rağmen tüm olumsuzlukları göze alarak yatırım yaptıklarını ifade eden ŞARPA Yönetim Kurulu Başkanı Cihangir Hür, işlerin yolunda gitmesi durumunda 2009 yılı sonuna kadar 30 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

ŞARPA ile tüketicinin güvenle gidip gıda ürünü alabileceği mağazalar kurma hedefini gerçekleştirdiklerini belirten Hür, mağazaların bugünden itibaren kapılarını herkese açtığını anlattı. ŞARPA'da güvenli ve keliteli ürünleri satışa sunacaklarını belirten Cihangir Hür, "Şarküteri mağazası ve marketlerde satılan bir çok zeytinyağının, peynirin ne kadar kaliteli olduğu, marketlerdeki markaların taklit veya sahte olup olmadığı bilinmiyor. Biz kaliteli ve güvenli gıda ürünlerimizi en uygun fiyattan satıyoruz" dedi.

BİN 500 ÜRÜN ÇEŞİDİ

ŞARPA'nın 202 sanayici ile birlikte 10 Ağustos'ta kurulduktan sonra pazar araştırması sürecinin tamamlandığını belirten Hür, dört pilot mağazanın açılışının ardından yatırım sürecinin hız kazanacağını söyledi.

2009'un ilk üç ayını deneme süreci olarak değerlendireceklerini ifade eden Hür, şöyle konuştu: "Eksikliklerimiz test edilecek. Yöresel lezzetlerimizin pek azını koyabildik. Fakat bu üç aylık süreçte bu köşemizdeki eksikliklerimizi de tamamlayacağız. Depolarımız, alt yapı yatırımlarımız ve mağazalarımız ile birlikte toplam 1 milyon YTL'lik yatırım yaptık. Şu an bin 500 çeşit ürün satıyoruz."

HEDEFİMİZ YÖRESEL LEZZETLERİN SUNUMU İLE FARK YARATMAK

Market zincirlerinin dizayn ve sattıkları ürünler bakımından birbirlerine benzediğini ifade eden Hür, ŞARPA'nın yöresel lezzetlerin sunumu ile farklılık yaratma hedefi olduğunu söyledi. ŞARPA'nın bu hedef doğrultusunda ortaya çıktığını dile getiren Hür, sözlerine şöyle devam etti: "Marketlerde yöresel ürün bulunamamasının farkına vararak harekete geçtik. Örneğin, Isparta'nın haşhaşlı ekmeğini getirmek istedik fakat bu ürünü üreten üretim izinli bir firma bulamadık. Bunun yanında ihracata yönelik üretim yapan firmalar ile iç piyasaya üretim yapan firsalar arasında üretim farkı yaşadık. Ancak, bugüne kadar zincir marketlere girememiş lezzetleri tüketici ile buluşturma kararlılığını sürdürüyoruz. Bugün mevcut endüstriyel ürünler ile kapıyı açıyoruz. Araştırmamızı tamamlayıp yöresel ürünlerle yolumuza devam edeceğiz."

KRİZ PLANLARIMIZI ETKİLEMEDİ

Krizin yatırım planlarını etkilemediğini belirten Cihangir Hür, İzmir'in dört farklı yerinde açtıkları mağazalarda toplam 67 kişiyi istihdam ettiklerini söyledi.

Mağazaların büyüklüğünün 120-150 metrekare arasında olduğunu anlatan Hür, şunları söyledi: "202 ortak Ağustos ayında yola çıktık. Toplam 67 personel istihdam ediyoruz. Tüm mağazaların açılması ile 300 kişi istihdam edeceğiz. Perakende mağazacılığa yönelik çalışıyoruz ancak ileride talep eden otel, restoran ve kafelere de güvenli gıda sunacağız. Yıl sonuna kadar 30 mağaza açma hedefimiz var. Bu mağazaların kurulacağı yerler içinde İzmir merkez ilçeleri yanında Çeşme, Selçuk ve Seferihisar gibi çevre ilçeler de bulunuyor."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 15:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?